Zöldségpalántákat vásárolhatunk az agrártudományi egyetemtől

Zöldségpalántákat vásárolhatunk az agrártudományi egyetemtől
A kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem (USAMV) április 18-tól több mint 130 ezer zöldségpalánta árusítását kezdi el.

Az egyetem kertészeti kutatóállomásán, amely a Györgyfalvi negyed végén található közel 100 ezer zöldségpalántát kínálnak eladásra, áruk 2-4 lej között mozog. Itt többek között hagyományos, cseresznye és hibrid paradicsom, hegyes, bolgár, csípős- és paradicsompaprika, padlizsán- és tökpalántákat vásárolhatunk. A zellerpalánta darabja két lej, a fűszernövényeké pedig egy lej. A Györgyfalvi negyedi kutatóállomáson közvetlenül a melegházakból lehet vásárolni. Ugyanott virágokat is vásárolhatunk 10-15 lej közötti áron, a növény nagyságától függően. Klasszikus, futó és félfutó muskátlit (pirost, rózsaszínt, fehéret, lilát), lobéliát, bársonyvirágot, portulácskát 4-10 lej közötti áron lehet beszerezni.

Az egyetem kertészeti kutatóállomását gépkocsival a Horticultorilor utca 5. szám alatti bejáraton keresztül lehet megközelíteni, gyalogosan pedig a Borháncsi/L. Rebreanu utcából is. Hétfőtől péntekig 8-16 óra között, illetve szombaton 8-13 óra között várják a vásárlókat.

Április 26, szerdától kezdődően további 35 ezer zöldségpalánta árusítását kezdik el az egyetem campusához tartozó melegházban (borjúszíve-paradicsom, cherry, hagyományos, kerti), fehér vagy pirospaprikát, csípőspaprikát, zellergumót, padlizsánt és leostyánt kínálnak. A campusban található melegház hétfőtől péntekig 8.30-14 óra között lesz nyitva. A gyalogosan érkező vásárlók a Templom/Govora utcai bejáratot, míg a gépkocsival közlekedők az egyetem főbejáratát (Monostori út 3-5. sz.) használhatják.

A palántákat tanúsítvánnyal rendelkező magokból nevelték egyenként tápkockákba ültetve. Arra kérik a vásárlókat, hogy vigyenek magukkal a palánták elszállításához szükséges csomagolóanyagot.