Zilahon a Kolozs megyei termékek

Zilahon a Kolozs megyei termékek
A Kolozs Megyei Termék 2022-es, azaz ötödik rendezvénye egybeesik a munka nemzetközi ünnepével. A Kolozs Megyei Tanács mellett az esemény szervezéséhez hozzájárul a Zilahi Value Center, a Zilahi Kulturális és Művészeti Központ, illetve a Kolozs megyei Hagyományos Kultúra Megőrzési és Népszerűsítési Központja. Az eseményre április 29-e és május 1-je között kerül sor a zilahi bevásárlóközpont parkolójában 10-23 óra között.

„Hamarosan az általunk életre keltett Kolozs Megyei Termék 11 éves lesz. Ez idő alatt támogattuk a helyi gazdaságot, pénzügyi segítséget nyújtottunk a Kolozs Megyei Termék Egyesületének. A civil szervezet célja annak az elgondolásnak az életbe léptetése, amellyel a Kolozs megyei kisvállalkozók képzését és fejlesztését akartuk támogatni. Az idők során több  és jelentős sikert értünk el, de még mindig vannak olyan kisvállalkozások, amelyeknek szükségük van a segítségünkre. Minden sikeres vállalkozásra büszkék vagyunk. Az elmúlt tizenegy évben megtapasztalhattuk, milyen sokat jelent a megyei hatóság támogatása a kisvállalkozók fejlesztésében” közölte Alin Tișe megyei tanácselnök.

A Zilahon megrendezett eseményen közel ötven vállalkozóra számítanak, akik  majd eladják az általuk megtermelt élelmiszert, úgy mint tejet és húst, mézet, gyümölcs és zöldségkonzervet, savanyúságot, ízeket, szörpöket, süteményeket, házi csokoládét, édességet. A kézműves mesterek erdélyi népművészeti alkotásokat mutatnak be kezdve a ruhaneműtől és a díszekig, a kézzel készített ékszerektől, a bőrdíszművesek által elkészített tárgyakig, a fából készült edényektől, levendulától, virágoktól az bio-kozmetikai termékekig.