Zeng János: május 1-én fokozottan figyelünk a Tordai-hasadékra

Zeng János: május 1-én fokozottan figyelünk a Tordai-hasadékra
Május 1-én, pénteken több járőr is figyeli majd a Tordai-hasadékot, kérnek mindenkit, hogy ezt tartsa szem előtt és csak indokolt esetben, a hatósági előírásokat betartva tartózkodjék a szabadban – intézett felhívást mindenkihez Zeng János, Tordaszentmihály RMDSZ-es polgármester.

A helyi önkormányzat mindent megtesz a járvány terjedése ellen, így az időseknek bevásárolnak, az utcákat és járdákat folyamatosan fertőtlenítik és a polgármesteri hivatalnál is ablakos ügyfélfogadásra számíthatnak az ügyintézők. „Hogy a fertőzést elkerüljük, úgy döntöttünk, a hivatal épületébe senkit sem engedünk be. Önkormányzati szinten mindent megteszünk, ami tőlünk telik, hogy a lakosság egészségének megőrzése érdekében. Az önkormányzat alkalmazottainak maszkokat vásároltunk, és az épületben fokozottan figyelünk a járványügyi szabályok betartására” – mondta el a polgármester. Az utcák fertőtlenítésére uniós alapokból vásároltak felszerelést és fogyóanyagot, így az önkormányzat saját erőből oldja meg ezek tisztántartását. A köztisztasági vállalat alkalmazottai számára maszkokat biztosítottak, annak érdekében, hogy csökkentsék a fertőzésveszélyt, hiszen azok felelnek minden háztartás hulladékának rendszeres elszállításáról.

Tordaszentmihály községben eddig összesen 38 személy volt házi elkülönítésben, de a legfrissebb információk szerint már lassan egy hete senki sincs otthoni karanténban.