Zenésztábor előtt online kézművestábor Szamosújváron

Zenésztábor előtt online kézművestábor Szamosújváron
Immár 25 éve gyerekzsivaj veri fel a Téka udvarának csendjét nemcsak tanév közben, hanem nyáron is. Sőt, nyáron nagyobb hangzavar szokott lenni, sok-sok táborozó váltotta egymást nyaranta az évek alatt, kellemes élmények színhelye volt nemcsak az alapítvány székháza és udvara, hanem az egész város. Idén csend volt.

Csak a kézműves tábort tartották meg, azt is online. Június 25-ig lehetett iratkozni és igényelni a kézműves alapanyagokat tartalmazó csomagokat. 30 kézműves csomagot igényeltek, ezek öt foglalkozáshoz szükséges alapanyagot tartalmaztak. Az alkotni vágyók agyagot, nemezvirághoz való gyapjút, lepke elkészítéséhez szükséges gyöngyöket a megfelelő mennyiségben és színekben, drótot, szalmaképhez való szalmát és bútorfestéshez szükséges anyagokat kaptak.

Az NKA Népművészeti Szakmai Kollégiumának támogatásával zajlott tábor résztvevői július 13. és 17. között egy zárt csoportban minden reggel megkapták a napi videóutasítást a Téka Alapítvány munkatársaitól, majd alkotásaikról, meg többen a folyamatról is fotókat töltöttek fel. A táborozók között kisorsoltak egy jövő évi ingyenes táborozást is.

Augusztus végén sikerült megszervezni az V. Zenésztábort. Máskor a feketelaki táborközpont a helyszíne a várt rendezvénynek, most a járványügyi előírásoknak megfelelve a Téka Alapítvány székhelyén rendezték meg. A részt vevő 30 diákot öt oktató tanította, különböző idősávokban gyakorolva. Új lehetőségként a gyerekek cimbalmozni tanulhattak, és persze folytatták a népdal, hegedű, brácsa, nagybőgő tanulást. Az NKA Halmos Béla programjának támogatásával szervezett tábor zárásaként az udvaron egy kis közös zenélésre került sor.

Mindeközben az alapítvány székhelyén komoly átalakítások folytak annak érdekében, hogy iskolakezdéskor minél több bentlakó diákot be lehessen fogadni.