WTA-vb: Babosék újabb győzelemmel az elődöntőben

WTA-vb: Babosék újabb győzelemmel az elődöntőben
Második mérkőzését is megnyerte és már elődöntős a címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros a sencseni tenisz WTA-világbajnokságon. A magyar–francia duó szerdán két szettben bizonyult jobbnak az Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs (német, holland) kettősnél a Vörös-csoport 2. fordulójában.

A harmadik helyen kiemelt Babosék – akik hétfőn döntő rövidítésben verték a Latisa Csan, Hao-cseng Csan tajvani testvérpárt – az első szett végjátékában jobban összpontosítottak, és előnybe kerültek. A folytatásban már komoly fölényben voltak, és végül 1 óra 15 perc alatt diadalmaskodtak.

„Nehéz meccsen vagyunk túl, 3:3-ig pár fontos labdamenetet elveszítettünk, és ez kisebb zavart okozott a fejekben” – idézte a soproni játékos értékelését a MOL-csapat honlapja. – „Miután 3:5-nél egy hatalmas gémet játszottunk, helyre kerültek a dolgok, és elkezdtünk jól játszani. Örülünk, hogy nyertünk és várjuk a következő meccset, nyerni szeretnénk Szabalenkáék ellen is.”

A csoportnak még az első helyen kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz) duó a tagja. Babosék legközelebb pénteken lépnek pályára. A csoportokból az első két helyezett jut az elődöntőbe.

Eredmény, páros, Vörös-csoport, 2. forduló: Babos, Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Grönefeld, Schuurs (német, holland, 8.) 7:5, 6:2. Az állás: 1. (és már elődöntős) Babos, Mladenovic 2 győzelem/0 vereség, 2. Grönefeld, Schuurs 1/1, 3. Mertens, Szabalenka (belga, fehérorosz, 1.) 1/1, 4. Csan, Csan (tajvani, 5.) 0/2.

Azonos győzelemszám esetén az egymás elleni eredmény dönt.

Visszalépett Bianca Andreescu is

Térdsérülése miatt visszalépett a Sencsenben rendezett női tenisz-világbajnokságtól a US Open bajnoka, a román származású, kanadai színekben versenyző Bianca Andreescu, míg a korábban Naomi Oszaka helyett beugró Kiki Bertens feladta a Belinda Bencic elleni mérkőzését.

Andreescu szerdán, a cseh Karolína Plískova elleni meccs első játszmájában sérült meg, s bár még végigjátszotta a szettet, utána feladta a mérkőzést.

„Ma vizsgálaton estem át, s ennek eredménye arra kényszerít, hogy visszalépjek” – mondta csütörtökön a 19 éves Andreescu, hozzátéve, hogy nagyon csalódott, de reméli, a jövőben lesz még alkalma visszatérni a vb-re.

A játékos helyét az amerikai Sofia Kenin veszi át a Bíbor/Lila-csoportban, ő pénteken, az utolsó fordulóban a címvédő ukrán Jelina Szvitolinával játszik majd egy mérkőzést. A találkozónak nem lesz igazán tétje, miután Szvitolina már biztosan elődöntős, mögötte Simona Halep és Plískova harcol a másik továbbjutó helyért.

Andreescu előtt a japán Naomi Oszaka is visszalépésre kényszerült a vb-n, ő vállsérülés miatt nem indult, de a helyére beugró Kiki Bertens sem járt jobban, miután a második játszma elején feladta a Belinda Bencic elleni mérkőzését.

A két játékos csütörtökön ki-ki meccset vívott egymással, a győztes biztosan továbbjutott. Az első szettben Bertens brékelőnybe került, 5:3-as vezetése után azonban látványosan visszaesett a teljesítménye, és elvesztette a játszmát. Miután aztán a második felvonás első játéka is a svájci riválisé lett, Bertens ápolást kért, mérték a vérnyomását, a lázát és a véroxigén-szintjét, és végül úgy döntött, feladja az összecsapást. A holland játékos vasárnap még döntőt játszott a Bajnokok Tornáján, Csuhajban.

A tornán a két négyesből az első két-két teniszező kerül a legjobb négy közé, a Vörös-csoportot a világelső Ashleigh Barty nyerte.

Eredmények, Vörös-csoport, 3. forduló: Bencic (svájci, 7.)–Bertens (holland, 9.) 7:5, 1:0 után Bertens feladta; Barty (ausztrál, 1.)–Kvitova (cseh, 6.) 6:4, 6:2. A csoport végeredménye: 1. Barty 2 győzelem/1 vereség, 2. Bencic 2/1, 3. Bertens 1/1, 4. Naomi Oszaka (japán) 1/0 – visszalépett, 5. Kvitova 0/3 – Barty azzal előzte meg Bencicet, hogy a nyitófordulóban legyőzte őt.

Borítókép: A címvédő páros ismét a legjobb négy közé került (balról Kristina Mladenovic)