Wimbledoni selejtezők: román és magyar eredmények

Wimbledoni selejtezők: román és magyar eredmények
A világranglistán 207. magyar Balázs Attila mérkőzéslabdákról fordítva nyert az ukrán Ilija Marcsenko ellen a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában, a főtáblára jutás viszont nem sikerült neki, mivel három játszmában kikapott a rutinos spanyol Marcel Granollerstől. A nőknél főtáblára jutott Ana Bogdan, Stollár Fannynak, Irina-Camelia Begunak és Irina Maria Barának ez viszont nem sikerült.

A férfiaknál így egyesben csak Fucsovics Márton lesz főtáblás, a nőknél pedig 20 Grand Slam-torna után senki, ugyanis Babos Tímea és Bondár Anna a kvalifikáció első, Stollár pedig a második körében búcsúzott.

A még talpon maradt, a világranglistán 229. helyen álló magyar lány két szettben kikapott a 12 hellyel előrébb rangsorolt lengyel Katarzyna Kawától.

A hat selejtezős román női versenyzőt tovább rostálta a második forduló: Alexandra Cadanţu és Patricia Maria Ţig után két Irina búcsúzott: az utóbbi időben mélyen tudása alatt teljesítő Begu a világranglistán 509. (!) helyén álló francia Oceane Dodintől kapott ki maratoni mérkőzésen, Bara pedig elvesztette a kolozsvári Székely András edzette Elena Gabriela Ruse elleni román–román csatát. A harmadik fordulóba, aztán a főtáblára jutott a 24. kiemelt Ana Bogdan, aki a török Pemra Özgennnél és a 13. favorit cseh Marie Bouzkovánál is jobbnak bizonyult. Ez a fegyvertény Rusének is sikerült, a Stollárt búcsúztató Kawát egy szoros és egy sima szettben megverte.

Román részről szabadkártyával szerepel a 128-as főtáblán Monica Niculescu, alanyi jogon pedig Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cârstea és a fiúknál Marius Copil.

Eredmények, selejtező:

Férfiak, 2. forduló: Balázs–Marcsenko (ukrán) 2:6, 7:6 (5), 6:3. 3. forduló: Granollers (spanyol, 9.)–Balázs 7:6 (5), 6:3, 6:3.

Nők, 2. forduló: Kawa (lengyel)–Stollár 7:5, 6:3; A. Bogdan (24.)–Özgen (török) 7:6 (1), 7:5; Ruse–Bara 6:2, 5:7, 6:4; Dodin (francia)–Begu 6:3, 1:6, 8:6. 3 forduló: Bogdan–Bouzkova (cseh, 13.) 6:3, 6:1; Ruse–Kawa 7:5, 6:1.