Vizsgálat egy tanár ellen, aki szexuális jellegű megjegyzéseket tett a diáklányokra

Vizsgálat egy tanár ellen, aki szexuális jellegű megjegyzéseket tett a diáklányokra
A Fehér megyei rendőrség és tanfelügyelőség egyaránt vizsgálatot indított egy, a gyulafehérvári Vasile Goldiș iskolában tanító tanár ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy nem megfelelő magaviseletet tanúsított a diáklányaival szemben.

A Fehér megyei Rendőr-főkapitányság képviselői elmondták, szexuális megrontás miatt indult bűnvádi eljárás egy tanár ellen, több személyt is kihallgatnak.

A diáklányok szülei fordultak az oktatási intézmény vezetőségéhez, jelezve, hogy az egyik tanár illetlenül viselkedik.

A pedagógust azzal gyanúsítják, hogy nem megfelelően viselkedett, illetlen kommentárokkal és gesztusokkal illette a diáklányokat, akik még a 13. életévüket sem töltötték be.

A Fehér megyei tanfelügyelőség illetékesei eközben arról számoltak be, hogy az iskola vezetőségének bejelentése nyomán indítottak vizsgálatot az ügyben.

„A tanfelügyelőség szintjén bizottság alakult. (…) Kérték a vádhatóság és a Fehér megyei gyermekvédelmi hatóság közreműködését. A Fehér megyei tanfelügyelőség vezetősége határozottan elítéli ezen tettek elkövetésének lehetőségét, amennyiben pedig beigazolódik a tanár bűnössége, betartjuk a törvényt, szerződést bontunk, a vétkesnek pedig a törvény előtt kell felelnie tettéért” – közölte a tanfelügyelőség.

Az iskola vezetőségét a hír közlésének időpontjáig nem sikerült elérni.