Vadászaton kapott lőtt sebet egy férfi, két személyt őrizetbe vett a rendőrség

vadászat
Jogellenes fegyverhasználat miatt is vizsgálódnak a hatóságok FOTÓ: FREEPIK
Alkaron lőttek egy péntek esti vadászaton egy férfit a Beszterce-Naszód megyei Telcs község közelében. A rendőrség szombaton két személyt őrizetbe vett az ügyben.

A Beszterce-Naszód megyei rendőrség szombati tájékoztatása szerint egy 53 éves vadőrt és egy 25 éves fiatalembert vettek őrizetbe, mindketten a Telcs községhez tartozó Telcişor lakosai. A hatóságok orvvadászat, fegyvertartási szabályok megsértése, jogellenes fegyverhasználat és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt vizsgálódnak ellenük.

A nyomozók szerint a vadászatot az 53 éves férfi szervezte. Részt vett két engedéllyel rendelkező vadász (közöttük az a 29 éves férfi is, aki lőtt sebet kapott), de három további személy is, köztük az a 25 éves fiatalember, aki engedély nélkül sütötte el a vadászfegyvert.

A rendőrség megállapította, hogy a 29 éves férfi alkarján lévő lőtt sebet a 25 éves fiatalember által elsütött fegyver okozta. A hatóságok lefoglaltak hat vadászfegyvert és öt mobiltelefont, a kivizsgálás folyamatban van. A megsebesített férfit péntek este rohammentők szállították kórházba, állapota stabil.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Hétfőn, azaz ma és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

Közhír