Australian Open: Nagy Adrienn bajnok párosban a junioroknál (FRISSÍTVE)

Australian Open: Nagy Adrienn bajnok párosban a junioroknál (FRISSÍTVE)
Nagy Adrienn és japán játékostársa, Nacumi Kavagucsi megnyerte a junior lány párosok döntőjét a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A harmadik helyen kiemelt magyar–japán kettős, amelynek ellenfele a nyolcadikként rangsorolt amerikai Chloe Beck, Emma Navarro duó volt a pénteki fináléban, két szettben, 6:4, 6:4-re nyert. Az első és a második játszmában is hasonló volt a forgatókönyv: a rivális kétszer vesztette el az adogatójátékát, Nagyék pedig csak egyszer. A meccs 61 percig tartott.

Az MTK 17 éves játékosa - a volt válogatott teniszező, Csurgó Virág lánya - előzőleg a nyolcaddöntőben búcsúzott egyesben.

Legutóbb Babos Tímeának sikerült juniorként a páros döntőbe jutni Melbourne-ben, ő 2010-ben a kanadai Gabriela Dabrowskival alulmaradt a fináléban, mint ahogy Szávay Ágnes is 2005-ben a cseh Nikola Frankovával. Az eddigi egyetlen lány páros győzelem Kapros Anikó nevéhez fűződik, aki 2000-ben az ausztrál Christina Wheeler oldalán ünnepelhetett az Australian Openen, és emellett az egyest is megnyerte.

Eredmények:

Junior lány, páros, döntő: Nagy, Kavagucsi (magyar, japán, 3.)–Beck, Navarro (amerikai, 8.) 6:4, 6:4.Junior fiú, páros, döntő: Jonas Forejtek, Dalibor Svrcina (cseh, 3.)–Cannon Kingsley, Emilio Nava (amerikai, 4.) 7:6 (5), 6:4.Miután párosban az elődöntőben búcsúzott, egyesben is a döntőbe jutás kapujában torpant meg Filip Cristian Jianu a korosztályos versenyen. A 4. kiemelt, bukaresti születésű, 17 esztendős teniszező a junior fiúk elődöntőjében 3:6, 6:2, 7:5 arányban kikapott a 13. favorit amerikai Emilio Navától. A mérkőzés 101 percet tartott. Jianu korábban párosban, a spanyol Nicolas Alvarez Varona oldalán az amerikai Cannon Kingsley, Nava duótól szenvedett sima vereséget (6:3, 6:4), de így is sportkarrierje legjobb eredményét jegyzi.