Ünnepel a Visszhang kórus

Ünnepel a Visszhang kórus
Fennállásának 45. évfordulóját ünnepli a Visszhang kórus. A jubileum alkalmából a kórus ünnepi hangversenyre hívja az érdeklődőket június 23-án, csütörtökön este 7 órától a Szentháromság (piarista) templomba.

A Visszhang kórus az 1977/1978-as egyetemi tanévben kezdte meg működését és azóta is teret biztosít azoknak az egyetemistáknak a zenei kibontakozásra, a zene világának megismerésére, akik nem feltétlenül a zene területén részesülnek felsőoktatási képzésben – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

„Az évek során számos rangos kül- és belföldi rendezvényen, fesztiválon, hangversenyen vett részt a kórus. Karnagyai között megemlíthetjük Tóth István zenepedagógust, Szalay Zoltán zeneszerzőt, folklórkutatót, Magyari Zita zeneszerzőt, Ercsey-Ravasz Ferenc zeneszerzőt. 2008 óta a Visszhang kórust Molnár Botond fizikus vezeti. A kórus repertoárja a tagok sokszínűségéhez igazodik. Az elmúlt évtizedek során számos kortárs (és nem csak) zeneszerző színesebbnél színesebb művét szólaltatta meg a Visszhang kórus: különböző nyelveken, stílusban és helyeken/helyszíneken, de változatlanul a Visszhang egyediségében.” – írják az ismertetőben.

Az ünnepi hangversenyen az elmúlt 5 év nagy kedvencei csendülnek fel, viszont számos, itthon, élő koncerten még eddig soha nem hallott kórusmű is elhangzik Ēriks Ešenvalds, Ola Gjeilo, Jake Runestad, Bogáti-Bokor Ákos, Florian Costea, Michael Barrett, Ralph Schmitt, Marcin Wawruk, Josephine Poelinitz, Shawn Kirchner zeneszerzők tollából, amelyek acapella vagy éppen zongora, vonós kvartett, gitár, dzsembe, illetve poharak és csengők kíséretében repítenek majd a zenei harmóniák lenyűgöző világába.

Szólót énekel Andreea Gorgan és Philipp Papenberg. Közreműködik Lokodi Lehel zongorán, Vincze-Dallos Csilla, György Hunor, Kasabian Kamilla és Nagy Levente alkotta vonósnégyes, Băbțan-Varga Flórián pedig elektroakusztikus gitáron kíséri a kórust, míg Horváth Tamás dzsembe játéka teszi ritmusosabbá a műsort.

A hangversenyre mindenkit szeretettel várnak, a belépés díjtalan.