Újraindult az imalánc-istentiszteletek sorozata

Újraindult az imalánc-istentiszteletek sorozata
„Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének” (Jakab 5,16) – ezzel az igével és magyarázatával indult újra négy év után az imalánc-istentiszteletek sorozata a kolozsvári református egyházmegyében.

A bodonkúti eseményen több mint 130 személy vett részt. Az istentiszteletet Bibza Gábor esperes áhítata nyitotta meg, amelynek akut aktualitása tükröződött a hét könyörgésben. Mert töretlenül szükséges imádkozni az anyaszentegyházért, a családért, a gyermekekért, a nemzetért, a gyászolókért, épített örökségünk megőrzéséért és a szórványért.

Halmágyi Sándor a Kolozsvári Református Presbiterszövetség elnöke, Floriska István a kolozsvári református egyházmegye főgondnoka és Gáspár Károly helyi lelkész köszöntötték a gyülekezetet, majd Jakab István, a Budai Nagy Antal Egyesület elnöke, Szöllősi Etelka a Hidelvei Református Egyházközség diakónus-vallástanára, Ömböli Irma nyugdíjas kolozsvári pedagógus, Floriska István főgondnok, Bányai Csaba Attila palatkai lelkipásztor, Nagy Tibor Válaszút és Kolozsborsa lelkipásztora és Farkas László a kolozsvári irisztelepi gyülekezet lelkipásztora olvasták/mondták el az imádságokat, majd Istvánffy Rozália, Tussai Gizella és Precub Maya Tímea szavalatai hangzottak el. Az imádságokra feleletként közismert református énekeket énekelt a gyülekezet.

A különleges alkalom ünnepélyességét a Fazakas Ádám (harmónium) és Gergely Róbert (hegedű) előadásában elhangzott Hubay Jenő-művek emelték.

Az istentisztelet végén Floriska István, az egyházmegye főgondnoka és egyben az imalánc istentiszteletek kezdeményezője hangsúlyozta az effajta alkalmak fontosságát, amelyek több helyről érkező egyháztagokat kovácsol gyülekezetté imádságban, énekben.
Az imalánc-istentiszteletek folytatódnak, mindenkit szeretettel várnak a kis gyülekezetekbe, hogy együtt erősödjünk hitben, imában, Isten gazdag áldásában.

Gáspár Károly lelkipásztor