Labdarúgó osztályozó II. ligáért: Fontos lépést tettek a désiek a továbbjutás felé

Labdarúgó osztályozó II. ligáért: Fontos lépést tettek a désiek a továbbjutás felé
Értékes döntetlent ért el Nagybányán a helyi Minaur ellen a II. ligába jutásért kiírt selejtező első menetének első felvonásán a Dési Egyesülés labdarúgócsapata. A Viorel Mateianu Stadion pályáján lebonyolított mérkőzésen a hazaiak indultak nagyobb eséllyel, de végül is gól nélkül végződött a mindvégig izgalmas, kapujelenetekben gazdag találkozó.

(erkedi, póka)

Amint az várható volt, az első perctől kezdve a Minaur játékosai támadtak többet, nagy becsvággyal kezdték az összecsapást, és mindjárt a 2. percben Andrei Haţieganu révén óriási gólhelyzetet hagytak ki. Néhány percre rá ugyancsak ő tette próbára Dorin Farcaş dési kapust. Szinte zsinórban puskázták el a jobbnál jobb gólhelyzeteket a máramarosiak. Tíz perc leforgása alatt Alexandru Pop és az Egyesülésnél is megfordult Vasile Pop lőtt kapu mellé, őket követte a bányászok csapatkapitánya, Alexandru Gudea. Szünetig a Désen is megfordult szatmárnémeti Mircea Duruş keltett zavart a Szamos menti alakulat tizenhatosán belül, de egyikük sem talált be az ellenfél kapujába. Igaz, Dorin Farcaş hálóőr kitűnően védett, többször is megmentette csapatát, szinte neki köszönhető a Gutin aljában elért döntetlent. Az első 45 percben a désiek alig közelítették meg az ellenfél kapujukat.

Térfélcsere után már más taktikát alkalmazott a felfüggesztett Tudor Vomir hátvéd nélkül felálló Egyesülés edzője, Dragoş  Militaru. A 9. csoport második helyezettje bátrabban támadott, több alkalommal is veszélyeztette Alexandru Gudea kapuját. Cristian Chira lövése például alig néhány centiméterrel ment a léc fölé, de Kereki Mihály is próbálkozott távoli lövéssel. A hazaiak mintha elfáradtak volna, még Miriuţă László hangos útmutatásai sem voltak eredményesek, a Minaur sehogy sem szerezte meg a nagyon várt vezetést. Így csak döntetlenre futott az esélyesnek induló Zazar-parti gárdának, amelynek Désen még nehezebb dolga lesz a hazai pálya előnyét élvező Egyesüléssel szemben. Nagybányára néhány dési szurkoló is elkísérte kedvenceit, akik a közeli Virágdomb (Dealul Florilor) „lelátóiról” követték figyelemmel távolról a találkozót. Így tettek a hazai sportbarátok is. A visszavágón egy hét múlva a dési stadion környékén a Szamos-parti töltés kínál hasonló lehetőséget.

A Dési Egyesülés összeállítása: Dorin Farcaş – Denis Roş, Kereki Mihály, Alexandru Blaj, Ionuţ Rus – Marius Cătinean – Florin Blaj, Adrian Pop, Cristian Chira, Ionuţ Frăsineanu – Angelo Cocian; cserejátékosok: Andrei Peter, Sebastian Serediuc, Alexandru Papp.

A 0–0-lal végződött találkozó egyik megfigyelője a nagyszebeni Sajtos László volt. A párharc továbbjutója a Zilahi MSC–Kuzsiri CSO összecsapás győztese ellen folytathatják, az első mérkőzésen a Szilágy megyeiek nyertek 2–0 arányban Raul Stanciu (39. perc) és Mihai Forna (48. perc) találataival.

További eredmények: • Brassói Korona MSC–Filiaşi-i ACSO 1–0 • Ulmui Mostiştea–Bukaresti Steaua 0–2 • Brassói SRM–Vediţa Coloneşti 0–1 • Rădăuţi-i Bucovina MSC–Brăilai Dacia Unirea 2–0 • Galaci Suporter Club Oţelul–Szucsávai Foresta 3–0 • Kisjenői Körös–Sellenberki Jövő 0–2 • Nagydisznódi Magura–Lippai Sólymok 2–1 • Afumaţi-i SK–FCSB 2 0–1.