U FC–CFR 1907: 2–1-es vasutassiker három büntetővel

U FC–CFR 1907: 2–1-es vasutassiker három büntetővel
A labdarúgó Román Kupában jegyzett 1–1-es döntetlen után három nappal, vasárnap este a Szuperliga alapszakasza 15. fordulójának keretében ismét összecsapott a Kolozsvár Arénában a két városi rivális, az U FC és a CFR 1907, ezúttal viszont a bajnokcsapat 2–1 (1–0) arányban diadalmaskodott.

A fővárosi Radu Petrescu vezette összecsapás mindhárom gólja büntetőből esett, Ciprian Deac (25. perc) és a svájci–angolai Cephas Malele (61. perc), illetve Romário Santos Pires (93. perc) volt eredményes.

A mérkőzésen megdőlt a sétatéri stadionban jegyzett nézőcsúcs, 24 500-an szurkoltak a helyszínen. A várt szurkolói rendbontások elmaradtak (vagy csak enyhe módon, transzperens „háborúval” kimerültek), leszámítva az első perceket, amikor mindkét tábor pirotechnikai eszközök sokaságával hívta fel magára a figyelmet, és a találkozó a keletkezett füst miatt több mint öt perc késéssel kezdődhetet csak meg.Az első 11-esnél egy szögletbeadás után a brazil Yuri Matias vetődött rá a labdára, a menteni igyekvő Florin Ilie pedig lábbal eltalálta a fejét. Deac magabiztosan, félmagasan a kapu bal oldalába lőtte a büntetőt (25. perc: 1–0). A 38. percben az olasz Simone Scuffet hárította Fülöp Loránd Levente közeli lövését.

Térfélcsere után mindkét oldalon maradt ki helyzet, előbb Gabriel Simion távoli lövése után Scuffet kesztyűi között landolt a labda, majd a bolgár Plamen Ilijev is helytállt a ghánai Bismark „Nana” Adjei-Boateng közeli próbálkozásánál.

A következő két büntető Adrian Bălan és a horvát Denis Kolinger párharcáról szólt, előbb az U FC játékosa vágta fel ellenfelét (61. perc: 2–0, Malele is higgadtan lőtt a kapuba), majd a hajrában a túloldalon felcserélődtek a szerepek: a CFR 1907 játékosa egy felugrásnál lekönyökölte ellenfelét. Pires a 11-es elvégzésénél jobbra lőtt, Scuffet beleért a labdába, de hárítani nem tudta (93. perc: 1–2). Korábban, a 84. percben Ioan Filip fejesénél Cristian Manea a gólvonalról hárított.

A CFR 1907 sorozatban hetedik mérkőzésén maradt veretlen (hat győzelem, egy döntetlen), az U FC az utóbbi két Szuperliga-meccsét elvesztette.

A két együttes összetétele:

U FC: Plamen Ilijev – Ștefan Vlădoiu, Andrei Pițian, Florin Ilie (71. perc Martin Christophe Jannick Remacle), Denis Ispas – Gabriel Simion (62. perc Ovidiu Bic), Romário Santos Pires (csapatkapitány), Ioan Filip – Ovidiu Horșia (62. perc Florian Haită), Fülöp Loránd Levente, Mamadou Khady Thiam (46. perc Adrian Bălan); fel nem használt cserék: Andrei Gorcea – Krystian Nowak, Marius Briceag, Albert Hofman, Matei Moraru; edző: Eugen Neagoe.

CFR 1907: Simone Scuffet – Cristian Manea, Yuri Matias, Denis Kolinger, Mário Camora (csapatkapitány) – Ciprian Deac (69. perc Lovro Cvek), Bismark „Nana” Adjei-Boateng (86. perc Christopher Braun), Karlo Muhar – Emmanuel Yeboah (79. perc Roger Rodrígues), Cephas Malele (69. perc Daniel Bîrligea), Claudiu Petrila (86. perc Ovidiu Hoban); fel nem használt cserék: Cristian Bălgrădean – Andrei Burcă, Adrian Mihai Gîdea, Rangelo Janga; edző: Dan Petrescu.

A CFR 1907 számára következik a csütörtöki Konferencia Liga csoportmérkőzés, a törökországi kiszállás a Sivasspor ellen a G-csoport 5. fordulójában, a találkozó 22 órakor kezdődik. A bajnokságban vasárnap 21 órakor a Bukaresti Rapid otthonában vendégeskedik Dan Petrescu csapata.

Az U FC hétfőn 21 órakor lép pályára a Szuperliga 16. (a visszavágók első) fordulójában, a Kolozsvár Arénában az FCSB-t fogadja.

Eredmény, Szuperliga, alapszakasz, 15. forduló: • Kolozsvári U FC–Kolozsvári CFR 1907 1–2 (gól: Romário Santos Pires – 93. perc, 11 m, illetve Ciprian Deac – 25., 11 m és Cephas Malele – 61. perc, 11 m). További vasárnapi eredmény: • Aradi UTA–Krajovai Universitatea 1–2 (Aly Abeid – 13. perc, illetve Ştefan Baiaram 2 – 45. + 1. és 57. perc; kiállítva: Paul Anton – 50. perc, UTA; az egyik partjelző a sepsiszentgyörgyi Bucsi Imre László, a videóbíró a nagykárolyi Kovács Szabolcs, az egyik megfigyelő pedig a nagybányai Székely Zoltán volt). A forduló hétfőn a Ploieşti-i Petrolul–Piteşti-i Arges FC és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FCSB összecsapásokkal zárul.

Az állás: 1. Konstancai Farul 34 pont/15 mérkőzés, 2. Bukaresti 29/15, 3. KV. CFR 1907 28/13, 4. Krajova 24/14, 5. Nagyszebeni AFC Hermannstadt 23/14, 6. Sepsi 19/14, …, 15. KV. U FC 14/15.