U-BT: könnyed siker Krajován

U-BT: könnyed siker Krajován
A vártnál könnyebben nyert a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata Krajován a helyi U MSC ellen, Mihai Vlad Silvăşan legényei közel 100 pontot szórtak a Nemzeti Liga Piros-csoport második szakaszának keretében rendezett 7. fordulóban.

Végeredmény: • Krajovai U MSC–Kolozsvári U-BT 69:95 (17:24, 22:24, 12:22, 18:25) – a kolozsvári pontszerzők: Kuti Nándor-Levente 16, Kyndall Dykes, Jason Washburn és Alhajji Mohammed 13–13, Darrin Ray Dorsey 12, Török Roland 9, Nana Freuda Foulland 7, Andrei Calnicenco és Tony Bernard Easley Jr. 5–5, Andrei Sergiu Mureşan 2; játszott még Vida Dávid; a keret tagja még: Anders Abu Teir. A házigazdák legjobb Porter Silvanus Troupe volt 18 ponttal.

A főleg támadásban jeleskedő kolozsváriak minden szempontból uralták az oltyánokat, gyakorlatilag végig vezetve nyertek. Az első két negyedben a hajrát húzták meg az U-BT kosarasai, a nagyszünetre kilencpontos vezetéssel tértek (39:48).

A második negyedben kisebb sérülést szenvedett amerikai Kyndall Dykest kímélve, tovább rohamozott az U-BT, s mivel a házigazdák távoli dobásai elég pontatlanok voltak, a vendégek előnye 22 pontosra is nőtt, s ebből 19 a harmadik negyed végéig is megmaradt. Az utolsó 10 percben sem voltak gondjai a kolozsváriaknak, magabiztosan őrizték meg tetemes előnyüket.

Silvăşan mester elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után, de azt is elárulta, hogy most már a Piteşti-i Argeş BCMU elleni Román Kupa mérkőzésre összpontosít. „Minden szempontból sikeres volt ez a meccsünk, kellően sűrűn álltunk fel védelemre, nem hagytuk egy pillanatig sem kibontakozni őket. Támadásban is jól passzoltunk, és jó dobásaink voltak. Gratulálok a fiúknak, mert megértették, hogy kell kezeljék ezt a találkozót. Már most a szerdai kupameccsre gondolunk, ami minden szempontból más lesz. Győzni akarunk Piteşti-en” – mondta a mester.

A Román Kupa mérkőzést, a negyeddöntő visszavágóját az U-BT és az Argeş között szerdán 20 órakor játsszák, a DigiSport1 tévéadón élőben követhető. Az első találkozót a kolozsváriak 93:88-ra nyerték az új sportcsarnokban, a BT-Arénában. A bajnokságban szombaton az U-BT a Temesvári MSC-t fogadja

További eredmény: • Temesvári MSC–Nagyváradi MSC ESK 83:90. A Piteşti-i Argeş BCMU–Nagyszebeni ESK találkozót március 27-én játsszák. A sorrend: 1. Nagyszeben 36 pont/20 mérkőzés, 2. U-BT 36/21, 3. Nagyvárad 34/21, 4. Krajova 32/21, 5. Temesvár 30/21, 6. Argeş 28/20.