Több órát álltak sorban parkolóhelyért

Több órát álltak sorban parkolóhelyért
Több száz ember állt sorban tegnap reggel a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal Lakosság-információs Központja előtt, hogy leadhassák a parkolási helyek igénylésére vonatkozó kérést. A legkorábban, hétfő este éjjel fél 12-kor egy férfi érkezett, aki azt nyilatkozta: azért állt több mint nyolc órát a –10 Celsius-fokos hidegben, hogy biztosan kapjon parkolóhelyet. – Három évvel ezelőtt is több órát álltam, és semmit sem értem el. Akkor később jöttem, és azért nem sikerült parkolóhelyet szereznem, ezért most elsőként akartam érkezni. Nagyon remélem, hogy most, amikor az 1-es sorszámmal iktatták a kérésemet, akkor sikerül parkolóhelyhez jutnom – nyilatkozta a Donát/Grigorescu negyedi illetőségű férfi.

Egy másik férfi kedden hajnalban 5 órakor állt be a sorba, és a hideg ellenére is türelmesen kivárta a reggel 8 órás munkakezdést.

Oana Buzatu, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal szóvivője a sajtónak elmondta: több tisztviselőt irányítottak át a parkolóhelyekhez, és a sorszámokat gyorsított ütemben iktatták. 

– Az emberek azért állnak órákon át sorba, mert a március 31-e után felszabadult parkolóhelyeket a januári sorszám alapján osztják szét. Ha valaki nem fizeti ki a parkolóhelyét, azt odaadják a legközelebbi lakóhelyű és legalacsonyabb sorszámú kérelmezőnek. Felgyorsítottuk az ügyintézést, és az első 100 kérvényt 15 perc alatt iktattuk. Kedden déli 12 óráig 1238 parkolási kérés érkezett az önkormányzathoz – nyilatkozta Buzatu, majd azt is hangsúlyozta, hogy a helyi adók és illetékek összege nem változik tavalyhoz képest, és ezeket január 5-től lehet befizetni.