Növelik a belvárosi parkolási díjakat januártól

Növelik a belvárosi parkolási  díjakat januártól
A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal közleményben értesíti a lakosságot, hogy 2017. január 3-tól benyújthatók a parkolási bérletek kibocsátására vonatkozó kérések, a parkolási díjakat azonban csak január 5-től lehet kifizetni 2017 első negyedévére. Az önkormányzat ismét figyelmezteti az érintetteket, hogy a 650/2016 számú városi tanácsi határozat értelmében nőnek a belvárosban az óránkénti parkolási díjak. Az új tarifákról a http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/650.pdf linkre kattintva tájékozódhatunk.

Az új szabályozás értelmében a belvárosi parkolási díjak növelése mellett megszűnnek az I-es árkategóriába tartozó parkolási bérletek, kivételt képeznek az ott lakók esetében, amelyek továbbra is érvényben maradnak. Az új szabályozás 26 belvárosi (I-es zóna) utcát érint: Bethlen/Baba Novac, Bolyai, Színház/E. de Martonne, Bartha Miklós/Emil Isac, Deák Ferenc/Eroilor, Király/I.C. Brătianu, Szentegyház/I. Maniu, Farkas/M. Kogălniceanu, Báthori/O. Petrovici, Főtér/P-ţa Unirii (beleértve a sorompóval ellátott parkolóhelyeket is), Rózsa/S. Micu, Szép/St. O. Iosif, Minorita/H. Oberth, Egyetem/Universităţii, Szent Lélek/V. Fulicea, C. Daicoviciu, Kinizsi/Paul Chinezu, Linczeg/V. Alecsandri, Brassai, Dávid Ferenc, Kornis/Emil Zola, Gaal Gabor, Szappany/Tipografiei, Forduló/Cotită, Szakszervezetek/Sindicatelor, Teleki Pál/F.D. Roosevelt. A város többi részén nem változnak a parkolási, illetve a garázsokért fizetendő díjak. 

A 2017-re érvényes parkolási díjakat a 649/2016 számú városi tanácsi határozat VI. melléklete tartalmazza, és a http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/649.pdf linken érhető el.

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal ezen intézkedésekkel a parkolási rendszer hatékonyság-növelését és a belvárosi gépkocsiforgalom csökkentését célozza.