Több ezren vigyáznak a közrendre a május 1-i hétvégén

Több ezren vigyáznak a közrendre a május 1-i hétvégén
A május elsejei hétvégén naponta közel huszonötezer belügyi alkalmazott fog vigyázni a közrendre – nyilatkozta Monica Dajbog belügyi szóvivő, akit az Agerpres hírügynökség idézett.

A belügyminisztérium adatai szerint országszerte több ezer rendezvénnyel készülnek a majálisra, a Costineşti-en szervezett fesztiválra például 16 ezer résztvevőt várnak.

Dajbog elmondta: a turistaközpontokban megnövelték a közrendvédelmi és katasztrófaelhárító csapatok számát, az A2-es autópályán pedig ideiglenes elsősegélynyújtó, valamint tűzoltó egységet állítottak fel, amely lehetővé teszi a gyors beavatkozást súlyos balesetek esetén.

„A rendőrség és a csendőrség különös figyelmet fordít a nyilvános rendezvényeken részt vevő állampolgárok védelmére, a belügyminisztériumi erők pedig az erőszakos és utcai bűncselekmények megelőzésére összpontosítanak” – jelentette ki a szóvivő.

Hozzátette: megelőzési céllal a rendfenntartók ellenőrzéseket tartanak olyan helyeken, ahol fennáll a zavargások vagy erőszakos tettek kockázata, például bárokban, klubokban, diszkókban, zsúfolt szálláshelyeken vagy szórakozóhelyeken.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Hétfőn, azaz ma és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

Közhír