Tizenegyespárbajok a klubvilágbajnokságon

Meglepetés az elődöntőben

Tizenegyespárbajok a klubvilágbajnokságon
A tunéziai Espérance Sportive de Tunis végzett az ötödik helyen az Egyesült Arab Emírségekben rendezett FIFA-klubvilágbajnokságon, miután kedden 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyespárbajban legyőzte a mexikói CD Guadalajara együttesét.

A mexikói csapat szerzett vezetést Walter Sandoval tizenegyesgóljával, a tunéziaiak szintén büntetőből – amelynek megítélését videózás előzte meg – egyenlítettek még a szünet előtt Mohammed Belaili révén.

A 79. percben emberhátrányba került az Espérance, majd a 90. + 6. percben még tovább fogyatkozott, ám nem tudott élni a lehetőséggel a Guadalajara. A rendes játékidő vége előtt a tizenegyespárbajra készülve kapust cserélt a közép-amerikai csapat, s bár a frissen beállt kapus két kísérletet is védett a nyolc sorozat alatt, társai háromszor hibáztak, így az Espérance ünnepelhetett.

Eredmény, klubvilágbajnokság, az ötödik helyért: • Espérance (tunéziai)–CD Guadalajara (mexikói) 1–1 – tizenegyesekkel: 6–5.

Meglepetésre az otthon játszó egyesült arab emírségekbeli El Ajn/Al-Ain jutott be elsőként a döntőbe, mivel kedden 2–2-es eredményt követően tizenegyespárbajban felülmúlta a River Plate-et.

A hazai csapat szerzett gyorsan vezetést a 3. percben Marcus Berg jóvoltából, de alig telt el negyedóra és már az argentinoknál volt az előny Rafael Borre duplázásával. Az első félidő hajrájában gólt szerzett az al-Ain, videózás után azonban Gianluca Rocchi játékvezető les miatt kirúgást ítélt.

A brazil Caio pontos lövésével az 51. percben mégis összejött az egyenlítés. Azután a River Plate megint fokozta a tempót, és a 69. percben tizenegyeshez jutott, amelyet azonban Gonzalo Martinez kihagyott, a felső lécre bombázta a labdát.

A folytatásban is az argentin csapat játszott fölényben, de sem a rendes játékidő további részében, sem a hosszabbításban nem tudott változtatni az eredményen.

A tizenegyeseknél a hazaiak öt rúgója nem hibázott, a River Plate ötödik próbálkozója, Enzo Perez viszont igen.

Az al-Ain ellenfele a döntőben a legutóbbi két kiírás győztese, a Real Madrid vagy a japán Kashima Antlers lesz. A második elődöntő lapzárta után ért véget.

Eredmény, elődöntő: • Al-Ain (egyesült arab emírségekbeli)–River Plate (argentin) 2–2 – tizenegyesekkel 5–4.

A további program, december 22.: bronzmérkőzés 15.30 óra; döntő 18.30 óra.