Klubvilágbajnokság: a Tigres és az al-Ahli az elődöntőben

Klubvilágbajnokság: a Tigres és az al-Ahli az elődöntőben
A mexikói Tigres harcolta ki először az elődöntőbe jutást a katari labdarúgó-klubvilágbajnokságon, miután csütörtökön 2–1-re legyőzte a dél-koreai Ulszan Hyundai együttesét.

Az Ulszan szerzett vezetést, ám a Tigres még a szünet előtt fordított az Európa-bajnoki ezüstérmes André-Pierre Christian Gignac duplájával.

A Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München és a Libertadores Kupa-győztes Palmeiras a legjobb négy között csatlakozik be a sorozatba, a Tigres UANL az utóbbival találkozik a fináléba jutásért vasárnap.

A másik találkozón az egyiptomi al-Ahli a házigazda al-Duhail 1–0-s legyőzésével jutott a legjobb négy közé. A továbbjutásról döntő találatot Husszein el-Sahat szerezte, az afrikai Bajnokok Ligája-győztes al-Ahli a Bayern ellen lép pályára hétfőn.

Eredmények, az elődöntőbe jutásért: • Tigres UANL (mexikói)–Ulszan Hyundai (dél-koreai) 2–1 (gól: André-Pierre Christian Gignac 2 – 38. és 45. + 5., a második 11 m, illetve Ki Hi Kim – 24. perc) • al-Ahli (egyiptomi)–al-Duhail (katari) 1–0 (Husszein el-Sahat – 30. perc).