Szeptemberben ismét színes, bábos WonderPuck Utcaszínház Fesztivál

Szeptemberben ismét színes, bábos WonderPuck Utcaszínház Fesztivál
A nyári szünet után gőzerővel készül az évad kezdetét jelentő WonderPuck Utcaszínház Fesztiválra a kolozsvári Puck Bábszínház társulata: a fesztivál 6. kiadására szeptember 9. és 11. között várják az érdeklődőket négy helyszínen – a bonchidai Bánffy-kastély udvarán, Kolozsvár Főterén, a Bánffy-palotában, valamint az Erdélyi Néprajzi Múzeum udvarán – olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, az idei kiadásra nyolc ország huszonhat társulata érkezik a városba, akik három napon keresztül több mint ötven eseménnyel, előadással várják a kolozsvári családokat, kicsiket és nagyokat.

„Bábszínházból, koncertekből, műhelyfoglalkozásokból idén sem lesz hiány, sőt, ezúttal újdonsággal is várják a szervezők a fesztiválozókat: az idei kiadáson a Kolozsvári Műszaki Egyetem Építészeti és Városrendezés Karának diákjai jóvoltából nem csak a programkínálat, hanem a dekoráció is varázslatos élménnyel gazdagítja a fesztiválra látogatókat. A diákok a formaismeret kurzus keretében különleges díszletet álmodtak meg a fesztiválnak, amelyet szeptember 9. és 11. között élőben is meg lehet csodálni” – fogalmaz a közlemény.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a fesztivál programjai az előző évekhez hasonlóan idén is teljesen ingyenesek és nem is kötöttek regisztrációhoz. A 6. WonderPuck részletes programja a fesztivál Facebook-oldalán, illetve a Facebook-eseménynél böngészhető.

(Borítókép: Óriásbábokkal is lehetett találkozni a tavalyi WonderPuck Utcaszínház Fesztiválon. Fotó: Csiki Zsuzsanna)