Bábok Múzeuma tizenhetedik alkalommal

Bábok Múzeuma tizenhetedik alkalommal
A kolozsvári Puck Bábszínház idén tizenhetedik alkalommal szervezi meg a Bábok Múzeuma nevet viselő kiállítást a Kolozsvári Művészeti Múzeumban: a társulat a nagyközönség elé tárja a 2022/2023-as évadban – vagy a korábbi években bemutatott, de kiállításon még nem szerepelt – előadásainak különleges bábjait – derül ki az intézmény közleményéből.

Mint írják, a tárlaton július 19-től kezdődően augusztus 6-ig tekinthetők meg a román tagozat által bemutatott Don Quijote és A derék kismanó, valamint a magyar tagozat által színre vitt Árnyak színháza és Lúdas Matyi című előadások bábjai. A kiállításon a produkciók egyes díszletelemei, valamint az előadások plakátjai is láthatók – áll a közleményben. A 17. Bábok Múzeuma beharangozójában a szervezők úgy fogalmaznak: a kiállítás kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetőséget nyújt arra, hogy bekukkantsanak a kulisszák mögé és közelről megvizsgálhassanak egy-egy kedvelt szereplőt az említett előadásokból.

Kiemelik: a Puck Bábszínház és a Művészeti Múzeum együttműködésének, valamint Elena Ilaș koordinálásának gyümölcse ez az évente megrendezett kiállítás, amelyet idén a múzeumnak otthont adó Bánffy-palotában július 19-től augusztus 6-ig tekinthetnek meg a kíváncsi bábszínházkedvelők szerdától vasárnapig, naponta 10 és 17 óra között. „Gyertek el és látogassátok meg a mese és a fantázia világának sajátos, bábszínházas lenyomatait!” – írják a szervezők.

Borítókép forrása: Puck Bábszínház