Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

MAGYAR NB I., 2. FORDULÓ: ÚJPESTEN SEM MARADT PONT NÉLKÜL AZ ÚJONC

Az Újpest FC 1–1-es döntetlent játszott az újonc Budafoki MTE-vel a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A pontosztozkodással mindkét csapat elvesztette százszázalékos mérlegét, de megőrizte veretlenségét.

Eredmény, OTP Bank Liga, 2. forduló: • Újpest FC–Budafoki MTE 1–1 (gól: Simon Krisztián – 35. perc, illetve Zsóri Dániel – 69. perc; kiállítva: Kire Risztevski – 94. perc, illetve Zsóri – 94. perc). Szeptember 5-én játsszák a Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia FC mérkőzést, és a Ferencvárosi Torna Club–Diósgyőri VTK találkozót is elhalasztották, de új időpontját még nem jelölték ki. A dobogós helyeken: 1. Budapesti MTK 4 pont/2 mérkőzés (4–2), 2. Budafok és Újpest 4–4 pont (egyaránt 3–2-es gólarány).

FELAVATTÁK AZ AJAX-LEGENDA JOHANN CRUYFF SZOBRÁT

Az amszterdami Ajax-stadion főbejárata előtt felavatták a holland futballklub néhai legendás játékosának, Johann Cruyffnak emléket állító bronzszobrot. Az egyesület egykori ikonikus alakjának tiszteletére emelt életnagyságú alkotást rajongók adományaiból – 75 ezer euróból – hozták létre. Maga az aréna is Cruyff nevét viseli. A kiemelkedő képességű, az Aranylabdát háromszor is elnyerő irányító az Ajaxnál kezdte pályafutását, 1964-től 1973-ig, majd 1981-től 1983-ig viselte színeit. A csapattal nyolcszor nyert bajnoki címet, ötször Holland Kupát, háromszor Bajnokcsapatok Európa Kupáját. Edzőként 1986 és 1988 között irányította az amszterdamiakat, 2011 és 2012 között pedig sportigazgatóként dolgozott nevelőegyesületénél. Cruyff 2016. március 24-én, 68 éves korában tüdőrákban halt meg. Tiszteletére az általa viselt mez számát, a 14-est az Ajax visszavonultatta.

WAWRINKA PRÁGAI TORNAGYŐZELEMMEL TÉRT VISSZA

Prágai tornagyőzelemmel tért vissza a koronavírus-járvány okozta szünet után Stanislas Wawrinka, a svájciak háromszoros Grand Slam-bajnok teniszezője. A 35 éves játékos a vasárnapi döntőben 7:6 (2), 6:4-re verte az orosz Aszlan Karacevet, aki 263. a világranglistán. A salakpályás challengerverseny összdíjazása 137 560 euró volt. Az olimpiai bajnok Wawrinka sikerével két pozíciót javítva feljön az ATP-rangsor 15. helyére. Legutóbb több mint tíz éve szerepelt a második vonalnak számító challengersorozatban, és Ivan Ljubicic 2005-ös zágrábi diadala óta ő a legmagasabban jegyzett teniszező, aki challengertornát nyert. Wawrinka a járványhelyzetre hivatkozva nem vesz részt az augusztus 31-én kezdődő US Openen, ehelyett a New York-i Grand Slam-viadal után kezdődő európai salakos viadalokra koncentrál, és jövő héten egy újabb prágai challengeren lép pályára.