Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

FEHÉROROSZ KUPA: HOSSZABBÍTÁS UTÁN NYERT A BATE

A labdarúgó Fehérorosz Kupát a BATE Boriszov csapata hódította el, miután hosszabbításban 1–0-ra legyűrte a Dinamó Bresztet a Minszkben rendezett döntőben. A találkozó a tizenegyespárbaj felé tartott, de Zahar Volkov a 121. percben eldöntötte a meccset. A BATE ezzel immár négyszeres kupagyőztes, de 2015 óta nem szerezte meg a trófeát, legutóbb 2018-ban is a Dinamó Breszttel vívta a finálét, de akkor ellenfele nyert 3–2-re. A tavaszi–őszi rendszerű bajnokságban a BATE vezet 10 forduló után, 22 pontja van, a címvédő Dinamó Breszt jelenleg csak a 8., 13 pontot gyűjtött eddig. A legutóbbi fordulóban szerdán szintén találkozott a két együttes, akkor is a BATE nyert, 3–1-re. Fehéroroszország az egyetlen európai állam, amelyben a sporttevékenység nem állt le a koronavírus-járvány miatt.

EGY FRANCIA JÁTÉKOS ELADTA 2018-AS VB-ARANYÁT

Csaknem 66 ezer eurót (mintegy 320 ezer lejt) adtak egy olyan világbajnoki aranyéremért, amelyet a francia labdarúgó-válogatott tagjai kaptak a 2018-as oroszországi torna megnyerése alkalmával. A medál a Julien’s Auctions amerikai kereskedőház aukcióján kelt el, de arra nem derült fény, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitány csapatának mely tagja vált meg ily módon világbajnoki címének e tárgyi bizonyítékától. A 2018-as vb-döntőben a francia nemzeti együttes 4–2-re nyert a horvátok legjobbjai ellen.

TOP 30-AS TENISZEZŐT TARTÓZTATTAK LE TBILISZIBEN

Nikoloz Baszilasvili grúziai/georgiai teniszezőt, a világranglista 27. helyezettjét családon belüli erőszak gyanúja miatt letartóztatták Tbilisziben. A The Guardian című brit lap vasárnapi beszámolója szerint a 28 éves játékos csütörtökön rátámadt volt feleségére, és ennek kiskorú gyermekük is szemtanúja volt. A sportolót pénteken letartóztatták, majd vasárnap a városi bíróság 100 ezer lari (mintegy 140 ezer lej) óvadékot állapított meg az ügyben. Az első bírósági tárgyalást július 16-án rendezik, a cselekmény legfeljebb három év börtönbüntetéssel vagy 200 és 400 óra közötti közmunkával szankcionálható. Baszilasvili ügyvédje közölte: ügyfele tagadja a vádat. Grúzia/Georgia legsikeresebb teniszezője 2013-ban vette feleségül Neka Dorokasvilit, és két évvel később született meg a fiuk, Lucas.