Sporthírek röviden

ZÖLDASZTALNÁL JUTOTT TOVÁBB A ROMÁN KUPÁBAN A SZÁSZFENESI SK

Az elmúlt napokban újabb fordulót bonyolítottak le a labdarúgó Román Kupa megyei szakaszában. Nagy meglepetésre a Magyarszentpáli Jövő otthon 3–1 arányban legyőzte a Kolozs megyei IV. liga első helyezettjét, a Szászfenesi SK csapatát. Mindjárt a találkozó befejezése után a vendégek óvást nyújtottak be, tudván, hogy a hazai együttes kapujában Eugen Brie állt, aki nem más, mint a Dési Egyesülés III. ligás alakulatának hálóőre. Ő Cristian Cucuruzan néven szerepelt. A szászfenesiek óvását a hét elején tárgyalta a megyei labdarúgó testület, amely eldöntötte a kupameccs sorsát: játék nélkül, 3–0 a Szászfenes javára.

Közben megejtették a Román Kupa megyei szakaszának negyeddöntője mérkőzéseinek sorsolását. A párosítás: Dési Egyesülés II–Mezőbői Haladás, Apahidai Sporting–Dési CFR, Bonchidai FC–Aranyosgyéresi MSC és Szászfenes–Dési Szamos (azaz a IV. liga első és második helyezettje). (erkedi)

JÉGKORONGBAJNOKSÁG: BRONZÉRMES A CSÍKSZEREDAI SPORTKLUB

A hazai pálya nem jelentett előnyt a jégkorongbajnokság bronzmérkőzéses párharcában, a harmadik találkozót a Csíkszeredai Sportklub nyerte Gyergyószentmiklóson, büntetők után. Az első találkozón a csíkiak 4–2-re győztek a Gyergyói HK otthonában, de a visszavágón is 2–0-s vendégsiker született. A döntő összecsapáson a hosszabbításban nem született gól, büntetők döntöttek. A tavalyi bajnok csíkiak a hazai bajnokság bronzérmét szerezték meg az Erste Liga ezüstje után.  

Végeredmény: • Gyergyói HK–Csíkszeredai Sportklub 3–4 (2–1, 0–2, 1–0, 0–0, 1–0) – büntetők után; gólszerző: Elekes Darabont Hunor Csaba, Péter Zsolt és Gyenisz Ejov, illetve Rokaly Szilárd 2, valamint Vagyim Krasznoszlobodcev; a csíkiaktól Radim Valcher értékesítette a büntetőt (az egyetlen volt, aki betalált a két csapat összesen 10 „végrehajtójából”).

A fináléban a brassói mérkőzések előtt a Korona Wolves és a Galaci MSC 1–1-re áll, ez a párharc három nyert mérkőzésig tart.

POTAISSA: FŐVÁROSI VERESÉG A RÁJÁTSZÁSBAN

A férfi Bölények Ligája rájátszásában, a B-csoportban a Bukaresti Dinamó főleg a hajrában beleerősítve hazai pályán öt góllal verte a Tordai Potaissát.

Végeredmény: • Bukaresti Dinamó–Tordai Potaissa 34–29 (18–18) – a tordai góldobók: Cristian Ghiţă 6, Daniel Pop, Teodor Pinţoiu és Radu Lazăr 4–4, Tálas Huba és Thalmaier Roland 3–3, Alexandru Laslo 2, Georgică Cântec, Răzvan Pavel és Lucian Ignat 1–1; a házigazdák legjobbja a 11 gólos Amine Bannour volt, Szász András 5 találatig jutott.

A második forduló további eredménye: • Foksányi MSC–Bukaresti Steaua 20–25 (9–9). Az állás: 1. Dinamó 12 pont, 2. POTAISSA 7, 3. Steaua 5, 4. Foksány 0.

NAGYSZEBEN NYERTE A FÉRFI KOSÁRLABDA ROMÁN KUPÁT

A férfi kosárlabda Román Kupa döntőjében 10 pontos győzelmet aratott az alapszakaszban is nyertes, Dan Fleşeriu edzette Nagyszebeni ESK. A finálénak a kolozsvári új sportcsarnok, a BT Aréna adott otthont. A nagyváradiak negyedik alkalommal jutottak kupadöntőbe, de mindannyiszor vesztettek.

Végeredmény: • Nagyszebeni ESK–Nagyváradi MSC ESK 88:78 (26:21, 21:24, 21:18, 20:15).

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei