Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

JÉGKORONGBAJNOKSÁG: LÉPÉSELŐNYBEN GALAC ÉS CSÍKSZEREDA

A román jégkorongbajnokság döntős párharcaiból lejátszották az első mérkőzéseket, a fináléban a Galaci MSC, a bronzmeccsen a Csíkszeredai Sportklub került előnybe.

Eredmények: • Galaci MSC–Brassói Korona Wolves 5–2 (0–0, 3–1, 2–1) – a három nyert mérkőzésig tartó párharcban Galac vezet 1–0-ra • Gyergyói HK–Csíkszeredai Sportklub 2–4 (0–1, 2–1, 0–2) – a párharc két nyert mérkőzésig tart, Csíkszereda vezet 1–0-arányban.

GIRO D’ITALIA: BUDAPESTRŐL INDUL JÖVŐRE A VERSENY

Jövőre Budapestről rajtol a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny. Az esemény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján bejelentették: a jövő májusi viadal első három szakaszát rendezik Magyarországon, majd Olaszországban folytatja útját a 103. Giro mezőnye. A második és harmadik szakasz rajtját és útvonalát később jelölik ki. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb tavaly, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

KÉZILABDAMECCS A SPORTCSARNOKBAN

A férfi Bölények Ligája kieséses rájátszásában a Ioan Ani-Senocico edzette sereghajtó és pont nélkül álló Kolozsvári Universitatea Sportklub a második forduló keretében a Buzăui SK-t fogadja szerdán 18 órakor a Horia Demian Sportcsarnokban.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA: IDEGENBEN KEZDI A DÖNTŐT A SIÓFOK

Idegenben kezdi az Esbjerg elleni EHF-kupa döntőt a Siófok női kézilabdacsapata. Az európai szövetség székházában kedden elkészített sorsolás szerint a dániai első összecsapást május 4-én vagy 5-én játsszák, míg a visszavágót egy héttel később rendezik a Balaton-parton. A Siófok az elődöntőben egy másik dán együttest, a Viborgot búcsúztatta.

ÚJ MŰFÜVES PÁLYÁT LÉTESÍTENEK DÉSEN

A múlt napokban a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székházánál járt Dés város polgármestere, Costan Morar és a Dési Egyesülés klub ügyvezető elnöke, Gabriel Magdaş. Bukarestben találkoztak Răzvan Burleanuval, a FRF elnökével, akivel partnerségi szerződést írtak alá a vásártéri pálya korszerűsítéséről. Eszerint még ebben az évben, a nagyiklódi stadion mintájára műfüves pályát létesítenek. A melléképületek finanszírozását a dési városháza biztosítja. Ezentúl ott fognak edzeni a III. ligában szereplő Egyesülés játékosai, de a korszerű sportbázist használni  fogják a klub  gyermek- és ifjúsági együttesei is. Ugyanakkor hozzálátnak a sétatéri stadion felújításához is, ahol nagyon régen (a 90-es évek elejétől) nem végeztek semmiféle korszerűsítési munkálatot. A fővárosi tárgyalások során Dés képviselői felvetették a helyi labdarúgással kapcsolatos problémákat, valamint az utánpótlás terén elért eredményeket. A Szamosok találkozásánál fekvő város mindig is nevezetes volt fiatal labdarúgóiról, akik később élvonalbeli csapatokhoz kerültek. Legutolsó és legjobb példa erre Ciprian Deac válogatott labdarúgó, a Kolozsvári CFR 1907 egyik legjobb játékosa.

Tavaly ősszel Burleanu Désen is megfordult, ahol személyesen meggyőződhetett az ottani pályák minőségéről. Már akkor felvetődött a vásártéri játéktér korszerűsítése, amelyet így a minap papírra tettek. (erkedi)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sport
Sport
Sport

TENISZ: ŢIG MENETEL HUAHINBEN

Elődöntőbe jutott a 25 esztendős Patricia Maria Ţig (105. a világranglistán) a thaiföldi Huahinben rendezett, 275 ezer dollár összdíjazású, keménypályás tornán, miután sorozatban harmadik kínai ellenfelét is legyőzte.

Sport
Sport