Röplabda: hazai pályán kikaptak a férfiak

Röplabda: hazai pályán kikaptak a férfiak
A táblázat élén elhelyezkedett Galaci Arcada ellen nagy lelkesedéssel lépett pályára a Dési Egyesülés a férfi A1-osztály 7. fordulójában, de sokszor nem elég az ambíció, a játék a fontos.

(erkedi, póka)

Ezt tapasztaltuk a hétvégén a dési sportcsarnokban is, ahol a hazaiak nagy sikervággyal vágtak neki a nem kevesebb mint 9 idegenlégiós játékossal felálló Duna-parti alakulat szembeni összecsapásnak, de végül is csak egy szett jutott nekik. A vendégek megérdemelten nyertek 3:1 (17, –23, 16, 23) arányban, az összecsapás 96 percet tartott. Jóformán egy galaci röplabdázó verte meg Dést, mégpedig a 33 esztendős holland Niels Klapwijk, aki 23 pontot szerzett csapatának, számára nem volt elveszett labda. Jelenleg ő az újabb bajnoki címre törő gárda legtapasztaltabb és legjobb játékosa.

Máskülönben az Arcada legfiatalabb röplabdázója a Désen is megfordult moldáv Vasile Talpă volt, aki a tavalyi idényben a Nagybányai Ştiinţa Explorări soraiban szerepelt. A második játszmában a Szamos-partiak is megcsillogtatták erényeiket, de Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványainak már nem    jutott több, a következő két menetet simán nyerték a vendégek, akik ezen az őszön több fronton állták a sarat, a hazai bajnokság és a Román Kupa mellett az európai kupában is. Az Egyesüléstől ezúttal is a szucsávai Alex Raţă emelkedett ki 17 ponttal, ő az őszi menet nagy ígérete.

E hétvégén a Dési Egyesülésre újabb erőpróba vár, december 7-én, szombaton Krajován szerepel a válogatott szövetségi kapitánya, Dănuţ Pascu edzette helyi U MSC együttese ellen.

Ugyancsak egy játszmára volt képes a kullogók közt jegyzett Aranyosgyéresi MSC, amelyen az újonc Buzăui Gloria MSC fogott ki hazai pályán. A désiekhez hasonlóan a gyéresiek is a második szettben voltak jobbak, habár mindegyikben nagyon küzdöttek végül egy óra és 52 perces csatában 3:1 (22, –22, 25, 23) arányban maradtak alul. A hazaiak legeredményesebb játékosa, Kis Gábor 20 pontot szereztek. Az aranyosgyéresiek legközelebb szintén hazai pályán szerepelnek, a Bukaresti Dinamót fogadják.

Még kevesebb jutott Kolozs megye harmadik együttesének, a Kolozsvári Universitatea Sportklubnak, amely a krajovai gárdát látta vendégül a Horia Demian Sportcsarnokban. A bő egy órás mérkőzésen az oltyánok 3:0 (19, 18, 23) arányban nyertek. Ştefan Someşan volt a legjobb kolozsvári játékos, de ő is csak 10 pontot szerzett. Lőtei Rómeó Attila együttese szombaton a Temesvári UV otthonában lép pályára.

A 7. forduló másik két eredménye: • Bukaresti Dinamó–Temesvári UV 3:0 • Zilahi MRV–Nagybányai Tudomány/Știința Explorări 3:1. Az állás: 1. Arcada 21 pont/8 mérkőzés, 2. Zilah 18/7, 3. Dinamó 17/7, …, 6. DÉS 10/7, …, 9. KOLOZSVÁR 2/7, 10. ARANYOSGYÉRES 1/7.

A női élvonalban a Kolozsvári U NTT Data elérte második sikerét az idényben, s elkerült az utolsó előtti helyről, ahova legyőzöttje, a Bukaresti Rapid került. A Horia Demian Sportcsarnokban Luminiţa Trombiţaş tanítványai 103 perc alatt 3:1 (17, –23, 19, 16) arányban nyertek, Adina Stanciu 20 ponttal járult a győzelemhez. A kolozsváriak a következő menetben a pont nélkül álló sereghajtó Voluntari-i CSO vendégei lesznek.

A 9. forduló többi eredménye: • Galaci Belor ESK–Târgoviștei MSC 0:3 • Balázsfalvi Volei Alba MSC–Bákói Știința 3:0 • Piteşti-i Argeș–Bukaresti Dinamó 0:3 • Medgidiai SK–Voluntari-i CSO 3:0; a Lugosi MSC szabadnapos volt. A sorrend: 1. Balázsfalva 24 pont/8 mérkőzés, 2. Dinamó 21/8, 3. Târgoviște 18/8, …, 9. KOLOZSVÁR 6/8.