Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

IDŐ ELŐTT LEGÖRDÜLT A FÜGGÖNY A RÖPLABDA A1-BAJNOKSÁG FÖLÖTT

A Román Röplabda Szövetség (FRV) a hét közepén tartott gyűlésén úgy döntött, véget vet a bajnokságnak, nem várják meg a koronavírus-járvány miatti halasztásokat, és figyelembe véve a táblázat mostani állását, kikiáltja a bajnokot. Miután a csapatok már lebonyolítottak két fordulót a rájátszásból, a szövetség döntése alapján befejezik a küzdelmet, és mindenki vakációra vonul. A jelenlegi helyzet alapján a nőknél a bajnok a Balázsfalvi Volei Alba MSC 60 ponttal (a Kolozsvári U NTT Data a 9. helyen végzett 17 ponttal), míg a férfiaknál a bajnoki címet a Galaci Arcada szerezte meg 53-mal. A Dési Egyesülés tízéves szünet után az 5. helyet foglalja el 31 ponttal, ami jó teljesítménynek számít. Kolozs megye másik két képviselője, a Kolozsvári Universitatea Sportklub a hetedik (25 ponttal), míg az Aranyosgyéresi MSC a kilencedik (4 ponttal) helyen végezte az idő előtt lezárult évadot.

Amint azt lapunknak Szilágyi Tibor, a Dési Egyesülés edzője elmondta, a keret 12 játékosa egészen augusztus elejéig szabadságon van, s amennyiben lehetséges, akkor majd elkezdik a felkészülést az új idényre. (erkedi)

A JAPÁN SZERVEZŐBIZOTTSÁG ÁTVETTE AZ OLIMPIAI LÁNGOT

A tokiói nyári játékok szervezőbizottságának tagjai átvették az olimpiai lángot csütörtökön Athénban. A koronavírus-járvány miatt nézők és delegációk részvétele nélkül megrendezett eseményen a szervezők képviseletében Imoto Naoko vette át a lángot, amely pénteken érkezett meg Japánba. A lángot múlt csütörtökön a hagyományoknak megfelelően Olümpiában gyújtották meg, ezt követően került volna sor a hétnapos görögországi lángfutásra, amelyet a sok érdeklődő miatt már pénteken félbe kellett szakítani. Az ötkarikás játékok jelképét azok a japán szervezők viszik el Távol-Keletre, akik már múlt héten megérkeztek Európába. A láng Japánban a tervek szerint az olimpia július 24-i rajtjáig 121 napon át, 47 japán prefektúrán keresztül mintegy 20 ezer kilométert tesz meg. Ugyan a vírus hatására nem változtatták meg a lángfutás útvonalát, és nézők is jelen lehetnek az utcákon a jelkép elhaladásakor, a szakaszok elejére és végére tervezett ünnepségek elmaradnak. A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.

PÉNZ A SPORTKLUBOKNAK A POLGÁRMESTERI HIVATALTÓL

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal közzétette a listát, hogy milyen pénzösszegekkel támogatják a helyi sportklubokat. Várt módon a legnagyobb összegeket a Kolozsvári U FC labdarúgócsapatának és a Kolozsvári Universitatea Sportklubnak utalják ki, fejenként 3–3 millió lejt (előbbi 6 milliót, utóbbi 4-et igényelt volna). A lista dobogós helyén végzett a Kolozsvári U BT kosárlabdacsapata, amely 1,7 millió lejt kap (2,5-öt kért). A Kolozsvári CFR 1907 bajnok focicsapata most sem adott be igénylést, de hivatalból adtak 100 ezer lejt. A Kolozsvári Egészség labdarúgó együttes 90 ezer lejjel lesz gazdagabb, a Zöld Vírusoknak azonban 400 ezer lej kellett volna.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei