Román Kupa: csak becsületgól jutott a Zöld Vírusoknak

Román Kupa: csak becsületgól jutott a Zöld Vírusoknak
A szerda esti labdarúgó Román Kupa tizenhatoddöntőben hét gól esett a Kolozsvár Arénában, ahol 4472 néző előtt az FCSB 6–1 (4–0) arányú vereséget mért a III. ligás Kolozsvári Egészségre.

A mérkőzés gyakorlatilag az első negyedórában eldőlt, előbb Dennis Man volt eredményes a 17. percben, majd öt percre rá ugyanő 11-esből is bevette Lăzăreanu kapuját. Utóbbi esetnél Florin Andrei marosvásárhelyi játékvezető szándékos kezezés miatt kiállította Paul Cristiant a Zöld Vírusoktól, s innen már nem volt kérdéses a továbbjutó kiléte. Fordulásig Daniel Benzar (32.) és William De Amorim (45.) volt eredményes, előbbinél Man volt a feladó, aki a két gólja mellett két gólpasszt is jegyzett. A második félidőben Vlad Achim (58. perc) és a debütáló Ianis Stoica (92. perc) talált még be, a szépítő gólt Emanuel Negru ért el a 83. percben.

Kiss Csaba és Dan Matei edző a következő csapatnak szavazott bizalmat: Lăzăreanu – Cr. Paul, D. Matei (74. perc Misăraş), Em. Negru, Ţârlea – Vitan (61. perc D. Bucur), Ciupe, Yuh, Ad. Lupu – Ceaca (65. perc Ititesc), Gaşpar.

Végeredmény: • Kolozsvári Egészség (III. liga)–FCSB 1–6 (gól: Negru – 83. perc, illetve Man 2 – 17. és 23., a második 11 m, Benzar – 32., De Amorim – 45., Achim – 58. és Stoica – 92. perc; kiállítva: Paul Cristian – 21. perc, Kv. Egészség).

A Kolozsvári Egészség emelt fővel búcsúzott a sorozattól, a tizenhatoddöntőbe jutásért 3000 eurós jutalmat kap a Román Labdarúgó Szövetségtől (FRF).

A kolozsvári együttes vasárnap a bajnokságban 13 órai kezdettel a Szeben megyei FC Felekkel játszik bajnoki mérkőzést.

Eddig nem közölt kupaeredmény (a győztes továbbjutott): • Temesvári ASU Poli (II. liga)–Temesvári ACS Poli 0–1 (gól: Camaldine Abraw – 52. perc). Lapzárta után ért véget a Botoşani-i FC–Kolozsvár CFR 1907 és Bákói Aerostar (III.)–Bukaresti Dinamó találkozó (utóbbi meccset Karácsonkőn/Piatra Neamţ-on rendezik).

Fedőkép: A kis csapat emelt fővel búcsúzott (FOTÓ: MEDIAFAX)