Rajtolt az Erdélyi Rali

Rajtolt az Erdélyi Rali
Csütörtökön késő délután hivatalosan megnyitották a Transilvania Rallyt, amely május 6-ig egyaránt lázban tartja az autósport hazai és külföldi rajongóit, hiszen első ízben része a Tour European Rally (TER) versenysorozatnak.

A Kolozsvár Aréna nagytermében a sajtó előtt Marco Tempestini főszervező, a kolozsvári Napoca Rally Academy menedzsere kijelentette, hogy a verseny előkészítésében a kolozsvári városháza és a városi tanács minden támogatást megadott, de köszönet illeti a sok neves szponzort is. Az időjárás eddig kitartott, és reméli, hasonló marad a péntek-szombati versenynapokon is. A rendezvényt a közönség a helyszíneken, rádión vagy a TER honlapján is élőben követheti. Dan Tarcea polgármester-helyettes azt hangsúlyozta, hogy az idei 85 részvevő kétszerese a tavalyi versenynek, és Kolozsvár az ország sport-fővárosává nőtte ki magát. Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy más fontos, nemzetközileg rangosnak minősített sportversenyeket támogathasson ebben a városban. Ugyanakkor nem kell elfelejteni, hogy a Transilvania Rally egyben kulináris rendezvény is, amely révén népszerűsítik Erdélynek ezt a vidékét, szolgálva a turizmust és az ország hírnevét.

Több támogató, szervező és versenyző is hangoztatta, hogy a nézőközönség tartsa be a biztonsági előírásokat, mert veszélyes autósportról van szó. A részvevő csapatok tegnap a stadion szomszédságába sorakoztak fel, ahol ünnepélyesen köszöntötték őket, és mindenkinek sikeres túraversenyzést, testi épségben befejezett megmérettetést kívántak.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Május utolsó hétvégéjén már lehet országos bajnoki versenyt rendezni Magyarországon autósportban – döntött ülésén a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöksége.
Sport
Carlos Sainz nyerte az autósoknál az ötödik szakaszt a Szaúd-Arábiában zajló Dakar ralin csütörtökön, így az összetettben élen álló spanyol pilóta növelte előnyét riválisaival szemben.
Sport