Primera División: győzelmével tapad a nagyokra a Sevilla

Primera División: győzelmével tapad a nagyokra a Sevilla
Az FC Sevilla hazai pályán egy góllal legyőzte az Athletic Bilbaót a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának csütörtök esti zárómérkőzésén. Előtte a Deportivo La Coruńa pontot szerzett az Atlético Madrid ellenében, Florin Andone találatának köszönhetően.

Sevillában a győztes gólt Iborra szerezte a 14. percben, miután Jovetics büntetőjénél Iraizoz kiütötte a labdát, ám pont a spanyol középpályás elé, aki közelről nem hibázott. Sikerével az andalúz együttes öt bajnoki óta veretlen, sorozatban negyedszer győzött a Primera Divisiónban. A Sevilla hátránya két pont a tabellán az éllovas és címvédő FC Barcelona, valamint egy a Real Madrid mögött, amely egy találkozóval kevesebbet játszott.

Az El Riazor Stadionban rendezett mérkőzés 13. percében a román idegenlégiós, Florin Andone kapushibát kihasználva lőtt gólt (ez volt idénybeli nyolcadik bajnoki találata). Az Atlético a 68. percben egyenlített, a francia Antoine Griezmann mintegy 25 m-ről ívelt lövéssel talált be. A mérkőzés vége felé hordágyon vitték le a pályáról Fernando Torrest, a fővárosiak csatárát, aki a 85. percben Alejandro Bergantinos Garciával való ütközése során ijesztő fejsérülést szenvedett. Nagy volt a pánik, mindkét csapat játékosai egyből jelezték, hogy Torresnek orvosi segítségre van szüksége. A labdarúgónak rögzítették a nyakát, majd kórházba szállították. A Deportivónál ezen a meccsen mutatkozott be a kispadon az újonnan kinevezett Pepe Mel, a Depr idén még nem nyert mérkőzést.

Eredmények: • Deportivo La Coruńa–Atlético Madrid 1–1 • FC Sevilla–Athletic Bilbao 1–0.

Az állás: 1. FC Barcelona 57 pont/25 mérkőzés, 2. Real Madrid 56/24, 3. Sevilla 55/25, 4. Atlético 46/25, 5. Real Sociedad 45/25, 6. Villarreal 42/25, …, 8. Bilbao 38/25, …, 17. Deportivo 20/24.