Premier League: Kevin De Bruyne lett a szezon legjobb játékosa

Premier League: Kevin De Bruyne lett a szezon legjobb játékosa
Kevin De Bruynét (a képen), a Manchester City belga labdarúgóját választották az előző szezon legjobb játékosának az angol élvonalban.

A 29 éves De Bruyne a legutóbbi idényben 13 gólt szerzett és húsz gólpasszt adott a Premier League-ben, utóbbival beállította Thierry Henry 2002–2003-as rekordját. Csapata, a Manchester City a második helyen végzett, 18 ponttal lemaradva a bajnok FC Liverpool mögött, és mivel a Bajnokok Ligájától szombaton a negyeddöntőben elbúcsúzott, az előző szezonban csak a Ligakupát tudta megnyerni.

Vincent Kompany és Eden Hazard után De Bruyne a harmadik belga győztes a díj 1994 óta íródó történetében, Kompanyt követően pedig a második Manchester City-futballista, aki megkapta ezt az elismerést.

Az FC Liverpool védőjét, Trent Alexander-Arnoldot pénteken a szezon legjobb fiatal játékosának, az FC Liverpoolt irányító Jürgen Kloppot szombaton a legjobb edzőnek választották.

A Mersey-parti együttest harminc év után aranyéremhez segítő 53 esztendős német tréner kezei alatt remekül teljesített a csapat: 38 bajnoki mérkőzéséből 32-t megnyert, 99 pontot gyűjtött, és hét fordulóval a zárás előtt biztosította elsőségét. Hazai pályán a begyűjthető 57 pontból 55-öt zsebelt be az FC Liverpool, amelynek volt egy 18 meccses győzelmi sorozata is. Az évad során Klopp ötször lett a hónap edzője a Premier League-ben, ezzel a 2017–2018-as szezonban négyszer a hónap legjobbjának bizonyuló spanyol Josep Guardiola csúcsát döntötte meg. Az Év edzője díjért Frank Lampard (Chelsea), az északír Brendan Rodgers (Leicester City) és Chris Wilder (Sheffield United) volt Klopp riválisa.

Az idény legszebb gólját Hung-min Szon, a Tottenham Hotspur dél-koreai labdarúgója szerezte. Az elismerésekről döntő testületben a hagyományoknak megfelelően helyet kaptak a szövetség, a liga, a média és a szurkolók képviselői is.

A szigetországi Futballszakírók Szövetsége (FWA) júliusban Jordan Hendersont, az FC Liverpool csapatkapitányát választotta az angol bajnokság legjobbjává.