Bajnokok Ligája: A Tottenham az egygólos előny ellenére sem esélyesebb

Bajnokok Ligája: A Tottenham az egygólos előny ellenére sem esélyesebb
A Tottenham Hotspur az egygólos előny ellenére sem számít esélyesebbnek a Manchester City elleni párharcban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágója előtt.

Pedig a Tottenham vendégként a legutóbbi nyolc BL-meccsén csak egyszer szenvedett vereséget, és ráadásként legutóbbi három tétmérkőzését kapott gól nélkül nyerte meg. Viszont több meghatározó játékosa is sérült – köztük az elsőszámú gólfelelős Harry Kane –, és további húzóemberek szerepeltetése kérdéses, ugyancsak sérülés miatt. A londoniaknak így kellene felvenniük a versenyt azzal a manchesteri gárdával, amely 26 találattal az idei BL-szezon leggólerősebb együttese.

A City hazai mutatója ugyancsak félelmetes, 23 győzelem mellett kétszer kapott ki. Legutóbbi 11 összecsapását megnyerte, gólkülönbsége 48–3, nyolc találkozón érintetlen maradt a kapuja. Josep Guardiola támadói közül Sergio Agüero legutóbbi öt mérkőzésén négy gólt szerzett, az elmúlt 16 találkozón 15-öt. Raheem Sterling a Crystal Palace elleni vasárnapi bajnoki összecsapáson kétszer volt eredményes, az elmúlt hét találkozón hatszor.

A másik szerdai párharc visszavágóján egy nagyszerű formában lévő FC Liverpool lép pályára Portóban, a Premier League listavezetője legutóbbi hét tétmérkőzését megnyerte, 18–6-os gólkülönbség mellett. Jürgen Klopp együttese túljutott azon a hullámvölgyön, amely január végétől jellemezte – hét mérkőzésen öt döntetlen –, a Bayernt idegenbeli győzelemmel búcsúztatta a BL-nyolcaddöntőben, a bajnokságban rangadón kerekedett a Tottenham, illetve vasárnap a Chelsea fölé.

A Portónak a kétgólos hátrány miatt támadnia kell a visszavágón, így a veszélyesen kontrázó angolok számára kellő terület adódhat a helyzetekhez. A liverpooliak eredményességét meghatározó támadók közül Sadio Mané továbbra is gólerős, míg Mohamed Szalah a legutóbbi két bajnokin ismét betalált, így a portóiaknak elsősorban az ő semlegesítésüket kell megoldani. A legutóbbi öt bajnokiján győztes Porto háromszor gólt sem kapott, de a Portimonense, a Boavista és a Maritimo azért messze nem a Liverpool szintje.

A manchesteri mérkőzést a török Cuneyt Cakir, míg a portói összecsapást a holland Danny Makkelie vezeti, mindkét találkozó 22 órakor kezdődik.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók, a szerdai program: • FC Porto (portugál)–FC Liverpool (angol) – az első mérkőzésen: 0–2; élőben közvetíti a Look Sport, a DigiSport2 és a Telekom Sport2 tévéadó • Manchester City (angol)–Tottenham Hotspur (angol) – 0–1; Look Plus, DigiSport1 és Telekom Sport1.)