Pekingi párosok

Pekingi párosok
A héten a kínai főváros keménypályás női és férfi tornáján szereplő magyar és román teniszezők eredményeit követjük figyelemmel

Babos Tímea – oldalán Kristina Mladenoviccsal – bejutott a negyeddöntőbe párosban a pekingi keménypályás tenisztorna 8,3 millió dollár összdíjazású női versenyében. Az első helyen kiemelt magyar–francia kettős az 50 percig tartó első szettben megdolgozott az előnyért az Alizé Cornet, Petra Martics duóval szemben: 3:5-ről kellett felállnia, majd 5:6-nál is nehéz helyzetben volt. Mindkétszer sikerült azonban az egyenlítés, a rövidítésben pedig már magabiztosan teniszeztek Babosék. Akárcsak a folytatásban, a 31 percig tartó második szettben, amelyben már csak két játékot tudott nyerni a francia–horvát páros.

Az idei ausztrál nyílt bajnokságon győztes, a US Openen döntős Babos és Mladenovic az elődöntőért a Ljudmilla Kicsenok, Katarina Srebotnik (ukrán, szlovén) és a hetedik favorit Lucie Hradecka, Jekatyerina Makarova (cseh, orosz) kettős mérkőzésének győztesével csap majd össze.

Babos egyesben a második fordulóba jutott, a legjobb 32 között kínai Su-aj Csanggal játszik.

Meglepetésre búcsúzott a pekingi küzdelemtől a Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu kettős, 101 perc játék után döntő rövidítésben vereséget szenvedett az Alicja Rosolska, Abigail Spears (lengyel, amerikai) duótól úgy, hogy négy meccslabdát elpazarolt. A szuper tie-breakben a román páros 4–1-re, 8–4-re és 9–5-re is vezetett már, ekkor azonban sorozatban hat pontot vesztett, s ez a mérkőzésbe került. Buzărnescuék 24 830 dolláros csekkel és 120 világranglistaponttal vigasztalódhatnak.

Eredmények, női páros, nyolcaddöntő: Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Cornet, Martics (francia, horvát) 7:6 (3), 6:2; Rosolska. Spears (lengyel, amerikai)–Buzărnescu, Niculescu 4:6, 6:4, 11–9.

A férfi párosok küzdelmében sem a román, sem a magyar érdekeltségű kettős nem „élte túl” az első fordulót, a nyolcaddöntőt. A 4 658 510 dollár összdíjazású tornán Horia Tecău és a holland Jean-Julien Rojer a harmadik kiemelt kolumbiai Juan Sebastian Cabal, Robert Farah duóval csatázott, s egy szoros és egy sima szettben alulmaradt. Az egy óra és 26 percet tartó mérkőzésen Tecăuék az első játszma rövidítésében 8–7-nél szettlabdát szalasztottak el, utána pedig a másodikban már nem sok esélyük volt.

Fucsovics Márton párosban búcsúzott a pekingi keménypályás tenisztornán. A világranglistán egyéniben 45. magyar játékos kedden a párosok első fordulójában, a nyolcaddöntőben a brit Kyle Edmund oldalán két játszmában kapott ki a Rohan Bopanna, Edouard Roger-Vasselin (indiai, francia) duótól.

A vesztesek 14 380 dolláros csekket kapnak a részvételért.

Fucsovics hétfőn egyesben az olasz Andreas Seppi ellen győzött az első mérkőzésén, és a nyolcaddöntőben a nyolcadik helyen kiemelt olasz Marco Cecchinatóval vagy a szabadkártyás ciprusi Markosz Bagdatisszal találkozik.

Eredmények, férfiak, páros, nyolcaddöntő: Cabal, Farah (kolumbiai, 3.)–Rojer, Tecău (holland, román) 7:6 (8), 6:2; Bopanna, Roger-Vasselin (indiai, francia)–Fucsovics, Edmund (magyar, brit) 6:2, 7:6 (5).