Őszig igényelhetők a szociális élelmiszerjegyek

Őszig igényelhetők a szociális élelmiszerjegyek
Mától igényelhetők a kolozsvári önkormányzat szociális programjának élelmiszerjegyei. Az érdeklődők június 12-től nyújthatják be a jegyekre vonatkozó kérést, illetve a beelegyező nyilatkozatot. Az egy évre szóló támogatás értéke 100 lej. Október 19.-e után várható az élelmiszerjegyek szétosztása a kedvezményezettekkel közölt előjegyzés alapján.

Támogatást igényelhetnek azok, a nem intézményben lakó súlyos vagy középsúlyos fogyatékkal élők; nyugdíjasok, mozgássérültek, veteránok, háborús özvegyek, elhurcolt személyek, rabok, politikai üldöztetés áldozatai, a forradalom mártírhősei, árvák, akiknek havi nettó egy főre eső jövedelme nem haladja meg az 1082 lejt, vagy a 786 lejt családtagonként (nettó jövedelem nem haladja meg: egy személy esetén az 1082 lejt, két személyből álló család esetén az 1572 lejt, három személyből álló család esetén a 2358 lejt, négy személyből álló család esetén a 3144 lejt, míg öt személyből álló család esetén a 3930 lejt); nyilvántartott munkanélküliek (függetlenül attól, hogy részesülnek-e a munkanélküli segélyben vagy sem), akiknek havi nettó egy főre eső jövedelme nem haladja meg az 1082 lejt vagy a 786 lejt családtagonként; szociális segélyben vagy családtámogatási juttatásban részesülők; embercsempészet áldozatai; családon belüli erőszak áldozatai.

Az igényléshez szükséges iratok: a nem intézményben lakó súlyos vagy középsúlyos fogyatékossággal élők esetén: személyi igazolvány, illetve súlyos vagy középsúlyos fogyatékossági minősítés. Családon belüli erőszak vagy embercsempészet áldozatai esetén: személyi igazolvány, illetve a szociális osztály által kibocsátott bizonylat a családon belüli erőszak áldozat státuszról vagy a Kolozs Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által kibocsátott igazolás az embercsempészet áldozatai esetén. Nyugdíjasok, mozgássérültek, veteránok, háborús özvegyek, elhurcolt személyek, rabok, politikai üldöztetés áldozatai, a forradalom mártírhősei, árvák, munkanélküli segélyben részesülő vagy nem részesülő munkanélküliek esetében: a családi összetételről szóló iratok (személyi igazolványok, születési bizonyítványok, házassági anyakönyvi kivonatok, válási végzés, elhelyezési/örökbefogadási/megbízási határozat), a családtagok bevételét igazoló dokumentumok (nettó jövedelemre vonatkozó igazolás, munkanélküli segély/nyugdíj kupon, juttatások, támogatások, az igénylést megelőző hónapra szóló egyéb bevételekről szóló bizonylatok), jogi képviselő személyi igazolványa, ha esedékes, naprakész nyilvántartási füzet a munkanélkülieknek vagy a munkaügyi felügyelet által kibocsátott bizonylat a munkanélküli segélyben részesülők és munkakeresők  esetében. 

Az élelmiszersegély igényléséhez szükséges formanyomtatványokat át lehet venni a Lakosságtájékoztató Központokban, a lakónegyedi polgármesteri hivatalokban vagy letölthetők a http://dasmclujnapoca.ro honlapról.