Orbán György 75 – ünnepi hangverseny Kolozsváron

Orbán György 75 – ünnepi hangverseny Kolozsváron
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, idén ünnepli 75. születésnapját Orbán György zeneszerző, ennek tiszteletére pedig ünnepi koncertsorozatot szervezett a Romániai Magyar Zenetársaság (RMZT). Novemberben és decemberben Marosvásárhelyen, Nagyváradon és Zetelakán is hangversenyekre várták/várják a zenekedvelő közönséget, most pedig Kolozsváron a sor: november 22-én, kedd este 7 órától a Szent Mihály templomban kerül sor ünnepi koncertre.

A nemzetközileg elismert, nagy népszerűségnek örvendő marosvásárhelyi születésű Orbán György azon kortárs zeneszerzők közé tartozik, akiknek a műveit igazi öröm és élmény hallgatni. Nem kevesebb öröm ezeket énekelni, hangszeren játszani és nem utolsó sorban vezényelni. Az erdélyi magyar zenekultúra jeles képviselője, Orbán György háromnegyed évszázadnyi világtapasztalása és gazdag életműve előtt tisztelegnek a közreműködő kórusok és együttesek: a Visszhang egyetemi kórus (karmester Molnár Botond), az UniCante egyetemi kórus (karmester Fekete Miklós), illetve a Szent Cecília Kórus és Zenekar (karmester Potyó István).

A kolozsvári koncert műsorán Orbán György-, Bogáti-Bokor Ákos-, Magyaróvári Viktor- és Kocsár Miklós-művek hallhatók. A hangversenyre a belépés ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Több mint 3.5 millió forint (9 ezer euró) értékben osztottak ki díjakat május 14-én, kedden este a kolozsvári Bulgakov Kávéházban. A Kossuth-díjas író hagyatékából alapított díjakat idén 22. alkalommal ítélték oda a magyar irodalomért tett szolgálatért, valamint kiemelkedő szépirodalmi teljesítményekért.
KultSzínTér