Női vb: először győzött a magyar válogatott

Női vb: először győzött a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 33–15-re legyőzte Argentína csapatát kedden a németországi világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, Bietigheim-Bissingenben.

A magyar együttes szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30–22-re, vasárnap a svédektől 25–22-re kapott ki a B-csoportban, következő ellenfele pedig Lengyelország lesz csütörtökön. A csoportnak tagja még Csehország, a nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

Eredmény, 3. forduló, B-csoport: • Magyarország–Argentína 33–15 (18–7). Lapzárta után ért véget a svéd–cseh és a norvég–lengyel mérkőzés.

A magyar együttes: Janurik – Schatzl 3, Szöllősi-Zácsik 2, Kisfaludy 2, Szekeres 2, Kovács A. 7, Lukács 3. Cserék: Görbicz 4, Klivinyi 2, Mayer 2, Bódi 3, Kovacsics 1, Háfra 2, Tóth G., Mészáros; szövetségi kapitány: Kim Rasmussen (Dánia).

Pontatlan támadójátékkal kezdtek a magyarok, a labdavesztések és a rossz lövések miatt csak a tizedik percben vezettek először (4–3). Aztán Janurik Kinga védései és Kovács Anna góljai lendületet adtak a csapatnak, amely így fokozatosan növelte előnyét.

Az ellenfél nyolc percen keresztül nem talált a hálóba, a magyarok közül pedig önbizalomnövelő gólokat dobtak azok a játékosok, akiknek eddig problémájuk volt a helyzetkihasználással. A 27. percben már tíz találat volt a különbség, és gyors ellentámadások végén elért góljainak köszönhetően a szünetig ezt tovább növelte a magyar csapat (18–7).

A második felvonást sem kezdték ugyanakkor jól a magyarok, ezért Kim Rasmussen szövetségi kapitány a hatodik percben időt kért, hiszen tíz alá csökkent a különbség (20–11). Ezt követően hatékonyabbá váltak a támadások, és egy 8–1-es sorozattal sikerült megalapozni a rendkívül fölényes sikert (33–15).

Az argentin válogatott legeredményesebb tagja öt találattal Florencia Ponce de Leon volt. A meccs legjobbjának nem a hétgólos Kovács Annát, hanem a kapus Janurik Kingát választották.

Eredmények, csoportkör, 3. forduló:

A-csoport: • Szlovénia–Angola 32–25 (15–15). Lapzárta után ért véget a francia–paraguayi és román–spanyol mérkőzés.C-csoport: • Japán–Montenegró 29–28 (12–15).D-csoport: • Koreai Köztársaság–Kína 31–19 (18–10).