Női kézilabda vb-selejtező: a magyarok kettős győzelemmel jutottak ki a tornára

Női kézilabda vb-selejtező: a magyarok kettős győzelemmel jutottak ki a tornára
A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a Japánban esedékes olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, miután az idegenbeli sikert követően 28–19-re legyőzte a temesvári születésű Herbert Müller szövetségi kapitány irányította Ausztriát a selejtező zalaegerszegi visszavágóján.

A mérkőzést telt házat jelentő 2600 néző tekintette meg. A magyarok vasárnap 41–23-ra nyertek Grazban a párharc első mérkőzésén, vagyis a visszavágó gyakorlatilag tét nélküli volt. A meccs legeredményesebb játékosa hat góllal Klujber Katrin volt. A 24 csapatos vb november 30. és december 15. között lesz Kumamotóban. Ez lesz a 24. női világbajnokság, és a 22., amelyen a magyar válogatott is részt vesz.

A házigazda Japán és az Európa-bajnok Franciaország mellett a világbajnok indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé. A magyarok hetedik helye az Eb-n ilyen szempontból is értékes volt.

A két csapat 58. alkalommal játszott egymással, a mérleg magyar szempontból két döntetlen és 11 vereség mellett 45 győzelem. A magyar válogatott ötödször lépett pályára Zalaegerszegen, mutatója négy győzelem és egy vereség.

Eredmény, női világbajnoki selejtező, visszavágó: • Magyarország–Ausztria 28–19 (16–10) – a magyar góldobók: Klujber Katrin Gitta 6, Klivinyi Kinga 5, Kopecz Barbara 3, Kiss Nikoletta, Lukács Viktória, Tomori Zsuzsanna és Tóth Gabriella 2–2, Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi, Pásztor Noémi, Schatzl Nadine, Szabó Laura és Tóvizi Petra 1–1; szövetségi kapitány: Kim Rasmussen (Dánia). A vendégek legeredményesebb játékosai Sonja Frey és a magyar–osztrák állampolgárságú Kovács Patrícia volt 5–5 találattal, a párharcot a magyar válogatott nyerte kettős győzelemmel, 69–42-es összesítéssel.

A vb csapatai: Japán (rendező), Franciaország (címvédő), Argentína, Brazília, Hollandia, ROMÁNIA, Oroszország, Ausztrália, Kína, Kazahsztán, Koreai Köztársaság, Angola, Kongói Demokratikus Köztársaság, Szenegál, Kuba, Dánia, Németország, MAGYARORSZÁG, Montenegró és Norvégia.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Százszázalékos mérleggel zárta a román férfi kézilabda-válogatott az olaszországi Beneventóban megrendezett négyes tornát, a 2021-es egyiptomi világbajnokság selejtezőinek első fordulóját.
Sport