Női nemzetközi kézilabdakupákban történt

Női nemzetközi kézilabdakupákban történt
A női kézilabda EHF-kupa és Bajnokok Ligája magyar érdekeltségű eredményei.

Női kézilabda EHF-kupa: fájó magyar vereségek

A Székesfehérvári Alba Fehérvár hazai pályán hét góllal kikapott az orosz Kuban Krasznodartól a női kézilabda EHF-kupa csoportkörének ötödik fordulójában. Súlyos vereséget szenvedett az Érdi HC is, utóbbinak viszont még van továbbjutási esélye.

Székesfehérvárott a két csapat sokáig fej fej mellett haladt, ám végül a vendégek a hajrában felőrölték a székesfehérvári együttest. Az Alba Fehérvár vasárnap a zárófordulóban az eddig pont nélkül álló német HC Lipcse együttesét fogadja.

Az Érd hazai pályán 11 góllal kikapott az orosz Rosztov-Dontól.

Eredmények, EHF-kupa, nők, csoportkör, 5. forduló:

B-csoport: • Székesfehérvári Alba Fehérvár–Kuban Krasznodar (orosz) 24–31 (11–11) • Brest Bretagne (francia)–HC Lipcse (német) 23–20 (10–10). A csoport állása: 1. Brest 8 pont (130–102), 2. Kuban 8 (148–128), 3. ALBA FEHÉRVÁR 4, 4. Lipcse 0.C-csoport: • Érdi HC–Rosztov-Don (orosz) 19–30 (10–13) • Byasen Trondheim (norvég)–SG BBM Bietigheim (német) 23–28 (12–18). Az állás: 1. Rosztov-Don 8 pont, 2. ÉRD 4 (140–141), 3. Bietigheim 4 (138–148), 4. Byasen 4 (142–153).Négy kvartettben rendezik a küzdelmeket, a körmérkőzések zárultával az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Az Érdi HC továbbjutása a vasárnapi, utolsó fordulóban dől el, az Alba Fehérvár viszont már biztosan nem lehet ott a nyolc között.

Ez az első alkalom, hogy a nőknél csoportkört rendeznek az EHF-kupában, amely a KEK nyári megszüntetése után második számú európai kupasorozattá lépett elő.

Női kézilabda BL: magabiztos győri siker Esbjergben

A Győri Audi ETO KC hat góllal győzött a dán Esbjerg otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörének 2. csoportjában, a második forduló vasárnapi játéknapján.

Támadásépítésben és -befejezésben, valamint védekezésben is remekül kezdett a Győr, így négy percen belül három góllal ellépett (0–3) BL-újonc ellenfelétől. Mivel a vendégek nem tudták folytatni hatékony, pontos játékukat, a dán bajnokcsapat hamarosan egyenlített (5–5).

Kisvártatva visszaállt, majd Kari Aalvik Grimsbö és Kiss Éva védéseinek, illetve Görbicz Anita góljainak köszönhetően nőtt a különbség (7–12), de létszámfölényben eredményesebben kézilabdáztak a dánok, így az első félidő hajrájában ismét szorossá tették az állást (12–13).

A második félidőt taktikus, fegyelmezett játékkal kezdték a győriek, akik két és fél percet követően újra négy találattal vezettek (13–17). Sérülés miatt az Esbjerg csak egy kapust tudott nevezni a meccsre, a norvég Emliy Stang Sandro így a játékidő kétharmadánál fáradni kezdett, ezt pedig jól használta ki az előző idényben BL-ezüstérmes magyar együttes (18–24).

A hajrában nem változott a mérkőzés képe, a dánok rendkívül lelkesen, a vendégek viszont látványosan, pontosan kézilabdáztak, és magabiztos sikert arattak. A mezőny legeredményesebb játékosa, Görbicz Anita lett 11 találattal. Az ETO csapatkapitánya legutóbb 2013 októberében szerzett legalább tíz gólt a Bajnokok Ligájában.

A győriek vasárnap a norvég Larvikot látják vendégül a középdöntőben.

Eredmény, női BL, 2. csoportkör, 2. forduló, 2. csoport: • Team Esbjerg (dán)–Győri Audi ETO KC 26–32 (12–14) – győri gólszerzők: Görbicz 11, Amorim 6, Mörk és Groot 5–5, Tomori és Broch 2–2, valamint Knedlikova 1. Az állás: 1. GYŐR 10 pont, 2. Larvik (norvég) 7, 3. Midtjylland (dán) 6 (150–151), 4. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 6 (155–173), 5. BUKARESTI MSC 5, 6. Esbjerg 2.

A csoportok első négy helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A hétvégén negyedik alkalommal rendezik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét a Papp László Budapest Sportarénában, ahol másodszor lehet aranyérmes a Győri Audi ETO KC.
Sport