New York-i tenisztornán történt

New York-i tenisztornán történt
Fucsovics Márton főtáblára jutott a New Yorkban rendezett, eredetileg Cincinnatibe tervezett keménypályás tenisztornán (4 222 190 dollár összdíjazás), miután a selejtező második fordulójában könnyedén legyőzte a spanyol Pedro Martínezt.

Az első játéknál Martínez (106.) hozta adogatását, de ezt követően a világranglistán 84. Fucsovics hengerelt, és fél óra alatt 6:1-re nyerte a nyitó szettet. A folytatásban sem kellett izgulni, és a magyar játékos végül 1 óra 13 perc alatt diadalmaskodott. Az első fordulóban Fucsovics a szlovákiai Gombos Norbert ellen lép pályára.

A férfiak versenysorozata a koronavírus-járvány miatt 178 napos kényszerszünet után folytatódott New Yorkban.

Eredmény, selejtező, 2. forduló: Fucsovics–Martínez (spanyol) 6:1, 6:2.

Hat hónap kihagyás után párosban szoros mérkőzésen sikerrel vette az első akadályt Horia Tecău és holland társa, Jean-Julien Rojer, a francia Jeremy Chardy, Fabrice Martin kettős legyőzésével nyolcaddöntőbe jutottak Flushing Meadowsban. A 82 perces találkozót 3:6, 6:3, 10–8 arányban nyerték Tecăuék, bár összességében a franciák több pontot szereztek (62–58). A román–holland duó 3 ászt ütött és 2 kettős hibát vétett, Chardyék hatszor adogattak védhetetlenül, viszont öt duplahibát jegyeztek. Rojer és Tecău februárban Dubajban játszott utoljára, akkor az első forduló végállomást jelentett számukra a német Kevin Krawietz, Andreas Mies kettős ellenében. Két vereség után Tecăuéknak ez volt az első sikerük a francia duó ellen, eddigi jutalmuk 24 320 dollár és 90 világranglistapont, következő ellenfelük pedig a hetedik kiemelt Raven Klaasen, Oliver Marach (dél-afrikai, osztrák) páros.

*

A női versenyben (1 950 079 dollár összdíjazás) nem sikerült főtáblára jutnia a 30 esztendős Sorana Cârsteának (77. a világranglistán). A második fordulóban rajta is kifogott a kilenc évvel fiatalabb orosz Anna Kalinszkaja (117.), aki előzőleg egy másik román lányt, a 26 esztendős Patricia Maria Ţiget (86.) búcsúztatta 6:4, 6:2-vel. Ez a találkozó szorosabb volt, Kalinszkaja 7:5, 6:4-re diadalmaskodott. Cârstea ötezer dolláros csekkel és 20 WTA-ponttal vigasztalódhat.