Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

EL: LUXEMBURGI DIADAL A SELEJTEZŐ ELSŐ FORDULÓJÁBAN

A luxemburgi Progrés Niedercorn házigazdaként 3–0-ra legyőzte a montenegrói FK Zetát a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának szerdai játéknapján. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, amelyet minden helyszínen zárt kapuk mögött játszanak. A második forduló sorsolását hétfőn rendezik.

NŐI BL: JAKABFI VS. MAROZSÁN

Jakabfi Zsanett csapata, a VfL Wolfsburg bejutott a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe. A német gárda a kedd esti San Sebastian-i elődöntőben 1–0-ra verte a tavaly döntős FC Barcelonát, ezzel biztosította a helyét a végjátékban. A magyar játékos a kispadról nézte végig a találkozót, amelyet Kulcsár Katalin vezetett. A másik ágon Marozsán Dzsenifer együttese, a címvédő Olympique Lyon a finalista. A francia gárda a szerda esti San Sebastian-i második elődöntőben 1–0-ra győzte le a Paris Saint-Germaint. A magyar származású német játékos – akit 2016-ban és 2018-ban is a világ legjobb női labdarúgójának választottak – a 87. percig volt részese az összecsapásnak. A finálét vasárnap rendezik, ugyancsak San Sebastianban.

EDZŐVÁLTÁS AZ ÚJONC ELCHÉNÉL

Habár az utóbbi két évben sorozatos feljutást köszönhetett edzőjének, Jose Rojo „Pachetának” a spanyol Elche, a szerződése lejártával nem hosszabbítottak. A mestert az argentin Jorge Almiron váltja. A La Ligában a rájátszást a feljutásért az Elche nyerte a Girona ellen, az első mérkőzésen gól nélküli döntetlen után a visszavágót megnyerte idegenben a valenciai gárda Pere Milla 96. (!) percben elért góljával.

TENISZ: TECĂUÉK BÚCSÚZTAK NEW YORKBAN

A negyeddöntőben ért véget a Jean Julien Rojer, Horia Tecău (holland, román) páros menetelése New Yorkban, a keménypályás, 4 222 190 dollár összdíjazású versenyen, miután 83 perc játék után 6:4, 7:5-re kikapott az amerikai Steve Johnson, Austin Krajicek kettőstől. Tecăuék 41 ezer dolláros csekkel és 180 világranglistaponttal vigasztalódhatnak.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei