New York: Fucsovics győzelemmel kezdett

New York: Fucsovics győzelemmel kezdett
Fucsovics Márton győzelemmel mutatkozott be a New Yorkban rendezett, eredetileg Cincinnatibe tervezett tenisztorna selejtezőjének első fordulójában, csütörtökön.

A világranglistán 84. Fucsovics az ATP-rangsorban 218. amerikai Brandon Nakashimával találkozott és a viadal honlapja szerint két játszmában, 86 perc alatt diadalmaskodott.

Fucsovics a kvalifikáció második körében a spanyol Pedro Martínezzel (106.) találkozik, a tét immár a főtáblára jutás.

Balázs Attila kikapott és búcsúzott a selejtező első fordulójában. A világranglistán 76. magyar játékos az amerikai Sebastian Korda (223.) – az egykori jeles cseh teniszező Petr Korda fia – ellen kezdte (és fejezte be) szereplését, és három játszmában, 2 óra 8 perc alatt szenvedett vereséget.

A férfiak versenysorozata 178 napos kényszerszünet után folytatódott New Yorkban.

Eredmények, selejtező, 1. forduló: Fucsovics–Nakashima (amerikai) 6:2, 6:4; S. Korda (amerikai)–Balázs 6:4, 4:6, 6:3.

Párosban Horia Tecău a holland Jean-Julien Rojer oldalán szerepel a keménypályás, 4 222 190 dollár összdíjazású amerikai tornán, első ellenfelük a francia Jeremy Chardy, Fabrice Martin kettős lesz. Tecău és Rojer tavaly az első körben búcsúzott, 2016-ban pedig ebben az összeállításban megnyerte a tornát. Tecău 2012-ben is nyert, akkor még a svéd Robert Lindstedt volt a párja.

New Yorkban női tornát is rendeznek, amelynek 1 950 079 dollár a pénzdíja. A selejtezőben két román teniszező próbált szerencsét, s esély volt rá, hogy a második fordulóban egymás ellen vívjanak a főtáblára jutásért. A 26 esztendős Patricia Maria Ţignek (86. a világranglistán) ez nem sikerült, 100 perc alatt 6:4, 6:2-re kikapott az öt évvel fiatalabb orosz Ana Kalinszkajától (117.). Ţig a részvételért 3000 dolláros csekket és egyetlen világranglistapontot kap.

A 30 éves Sorana Cârstea (77.) győzelemmel kezdett, igaz, nem volt nehéz dolga, mivel az ellenfele a mindössze 15 esztendős tini Robin Montgomery (597.) volt, aki ellen 6:1, 6:4-re nyert egy óra 22 perc játék után. Cârstea eddigi jutalma ötezer dollár és 20 WTA-pont, a főtáblára jutásért pedig így Kalinszkajával játszik.