Nagyon magas a koronavírus-tesztek pozitivitási aránya

Nagyon magas a koronavírus-tesztek pozitivitási aránya
Az egy nap alatt elvégzett koronavírus-tesztek pozitivitási aránya 31,41 százalék - közölte ma az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 31 724 új koronavírusos megbetegedést jegyeztek Romániában 100 990 teszt eredményének feldolgozása nyomán.A minisztérium felkéri mindazokat, akik a Covid-19 tüneteit (láz, köhögés, fáradtság, fejfájás, ízlelés- és szaglásvesztés) észlelik magukon, kérjék a tesztelést családorvosuknál, a megyei egészségügyi igazgatóságnál vagy a 112-es egységes segélyhívószámon.

Azokat, akiknek a tesztje pozitív, az állapotfelmérő központokban kivizsgálják, és felírják nekik a megfelelő kezelést.

„Figyelem: a betegség súlyos formái, agresszív tünetek esetén hívják azonnal a 112-es számot” - írják a minisztérium szakemberei.

Közegészségügyi szakértők szerint továbbra is a védőoltás a leghatékonyabb módszer a COVID-19 súlyos formái és az elhalálozás megelőzésére. A jelenleg intenzív osztályon kezelt 773 beteg közül 646-an oltatlanok. Ugyanakkor a koronavírussal összefüggésbe hozható 60 haláleset közül 53 oltatlan fertőzöttnél következett be - olvasható még a közleményben.