Nagylaknál, Csanádpalotánál és Borsnál lépi át a határt a 6 ezer román állampolgár (FRISSÍTVE)

Nagylaknál, Csanádpalotánál és Borsnál lépi át a határt a 6 ezer román állampolgár (FRISSÍTVE)
A hatóságok intézkedései alapján Nagylaknál és Csanádpalotánál lépi át a határt a Nyugat-Európából érkező gépkocsi-konvoj azokkal a román állampolgárokkal, akik eddig a koronavírus-fertőzöttség szempontjából valamelyik vörösnek vagy sárgának nyilvánított országban éltek.

Bogdan Aurescu külügyminiszter nyilatkozata szerint mintegy 6000 személyről van szó, s nem 3500-ról, ahogy korábban hitték.

FRISSÍTÉS

Maximális kapacitáson, azaz tíz sávon zajlik a határellenőrzés Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőn, még így is a várakozási idő meghaladja a 180 percet – közölték a hatóságok.

A rendőri és csendőri kísérettel érkező konvoj első csoportjai hajnali 2 óra körül érkeztek a magyar-román határhoz: többségükben román állampolgárok, de vannak közöttük bolgárok is, akik szintén saját országukba igyekeznek vissza.

A hatóságok közölték: a román állampolgárokat saját lakhelyükre irányítják, ahol 14 napos karanténba vagy otthoni elszigetelődésbe kell vonulniuk. Egy részük az aradi karantén-központokban marad.

Információk szerint Nagylaknál az éjszaka folyamán incidensek nélkül történt a konvoj átkelése a határon. Az úti okmányok ellenőrzése után a közegészségügyi igazgatóság munkatársai mindenkivel egy nyilatkozatot töltöttek ki, valamint járványügyi elővizsgálatot végeztek.(Borítókép: Bihar Megyei Csendőrség/Facebook)