Műkorcsolya Eb: orosz aranyérem párosban

Az orosz Jevgenyija Taraszova és Vlagyimir Morozov nyerte meg csütörtökön a párosok versenyét az ostravai műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon.

Az elmúlt két kontinensviadalon bronzérmes duó már a szerdai rövid programot követően is az élen állt, több mint hatpontos előnnyel.

Mögötte – akárcsak tavaly – a német Aljona Savchenko és Bruno Massot lett a második, a francia Vanessa James és Morgan Cipres pedig a harmadik.

Végeredmény, műkorcsolya Európa-bajnokság, Ostrava, páros: 1. Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov (Oroszország) 227,58 pont, 2. Aljona Savchenko, Bruno Massot (Németország) 222,35, 3. Vanessa James, Morgan Cipres (Franciaország) 220,02.

A nemzetközi szövetség (ISU) megváltoztatta a jégtáncosok csütörtöki rövid programjának eredményét. Eredetileg a 2014-ben világ- és Európa-bajnok Anna Cappellini, Luca Lanotte olasz kettős vezetett, amely azonban egy plusz emelőelemet mutatott be – amint az a videofelvételek alapján kiderült –, ezért egy pontot utólag levont tőlük a zsűri. Ennek eredményeként a 2013-ban kontinensbajnok Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjev orosz páros került az élre.

A jégtáncosok versenye így még szorosabbá vált, ugyanis az első és a harmadik helyen álló Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron francia kettős között mindössze 0,7 pont a különbség. Utóbbi páros az elmúlt két évben világ- és Európa-bajnok volt.

A szám magyar indulója, a még juniorkorú és a felnőttek között először szerepelt Jakucs Hanna és Illés Dániel 28. lett, így ők nem mutathatják be szombaton a kűrjüket, mert ahhoz a legjobb húszban kellett volna végezniük.

Eredmény, jégtánc, állás a rövid program után: 1. Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjev (orosz) 76,18 pont, 2. Anna Cappellini, Luca Lanotte (olasz) 75,65, 3. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (francia) 75,48, …, 28. JAKUCS HANNA, ILLÉS DÁNIEL 43,50.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sport
Sport
A francia Gabriela Papadakis, Guillaume Cizeron kettős nyerte a jégtáncosok versenyét a szaitamai műkorcsolya-világbajnokságon. A Janovszkaja Anna és Lukács Ádám alkotta magyar duó a 19. helyen végzett.
Sport
Sport
Nagy meglepetésre az orosz Szofija Szamodurova olimpiai bajnok honfitársát, Alina Zagitovát megelőzve győzött a nők között a minszki műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság pénteki versenynapján. A szám egyetlen magyar indulója, Tóth Ivett 13. maradt, közvetlenül mögötte pedig a romániai versenyző, Julia Sauter végzett.
Sport