Megvan a büntetés: kétszer nem játszhat itthon az U FC, de fizetnie is kell

Megvan a büntetés: kétszer nem játszhat itthon az U FC, de fizetnie is kell
Döntött tegnap a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) Fegyelmi Bizottsága a Kolozsvári U FC–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK mérkőzésen történt incidensek kapcsán – mint ismeretes, a Szuperliga 6. fordulójában lejátszott találkozón a hazai szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt Sebastian Colţescu játékvezető mintegy 10 percre félbe is szakította a mérkőzést.

A kolozsvári klubot a történtek miatt 25 ezer lejes (mintegy ötezer eurós) pénzbírsággal sújtották, ugyanakkor soron következő két itthoni mérkőzését nem játszhatja hazai pályán.

Az U FC ezt követően bejelentette: a következő fordulóban esedékes, pénteken, szeptember 2-án 21.30 órára kitűzött Kolozsvári U FC–Krajovai U 1948 mérkőzést a Kolozsvár Aréna helyett Medgyesen rendezik, a Gázmetán pályán (képünkön); azoknak a szurkolóknak, akik már megvásárolták rá a jegyet, de nem kívánnak Medgyesre utazni, visszatérítik a belépők árát, amennyiben ilyen irányú igényüket pénteken 14 óráig jelzik.

Az idényben még nyeretlen U FC legközelebb a 11. fordulóban szerepelne hazai pályán, szeptember 16-án, pénteken 17 órától az utolsó helyezett Târgoviştei Chindiát fogadja majd vélhetően ugyancsak Medgyesen.