Megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepli az E-MIL

Megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepli az E-MIL
Jubileumi eseménysorozattal ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) június 2. és 3. között a Bulgakov Irodalmi Kávéházban: a szervezők plakátkiállítással, kerekasztal-beszélgetésekkel, felolvasóestekkel, anekdotákkal, versekkel és prózával várják az érdeklődőket. A rendezvény részeként átadják az idei Méhes György-díjakat is.

Június 2-án, csütörtök este hattól Szentes Zágon 20 év E-MIL című plakátkiállításával veszi kezdetét a jubileumi eseménysorozat, a tárlatot Mărcuţiu-Rácz Dóra nyitja meg. A folytatásban ünnepi beszédet mond: Mile Lajos főkonzul, Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke, Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség korábbi elnöke, valamint Karácsonyi Zsolt, az E-MIL elnöke. Este héttől a Jövendők, évek eseményen fellépnek az E-MIL korábbi években díjazott szerzői: Varga László Edgár, Király László, Egyed Emese és Sztercey Szabolcs, beszélgetőtársuk Demeter Zsuzsa lesz. A nap zárásaként este nyolctól az Elnökök társalkodása című beszélgetésre várják az érdeklődőket, amelyen László Noémi, Márkus-Barbarossa János, Karácsonyi Zsolt és Király Zoltán vesz részt, moderál Balázs Imre József.

Június 3-án, péntek este hattól a Jövendők, évek második részében Kali Ágnes, Kuszálik Péter, Lövétei Lázár László, Sánta Miriám és Nagy Zalán lép fel, beszélgetőtársuk Karácsonyi Zsolt lesz. Este héttől átadják a Méhes György-díjakat, a díjazottak műveiből Laczó Júlia és Orbán Attila olvas fel. A jubileumi programsorozatot este nyolctól az E-MIL tagok kötetlen felolvasóestje zárja, a résztvevő szerzők műveinek zenei hátterét Vargas András gitárművész biztosítja.