Muszlimok közé hajtott egy furgon Londonban (FRISSÍTVE)

Muszlimok közé hajtott egy furgon Londonban (FRISSÍTVE)
Gyalogosok közé hajtott egy furgon hétfő hajnalban London északi részén, egy mecset közelében. Egy ember meghalt, és nyolcan megsérültek, őket kórházba szállították. Theresa May kormányfő szerint az esetet lehetséges terrortámadásként kezelik.

A Brit Muszlim Tanács tájékoztatása szerint a szándékosan elütött emberek a helyi mecset közösségének tagjai, akik a Ramadán böjtjét követő esti imádságról távoztak.Az incidens a Finsbury Park közelében működő mecset muszlim kulturális központja mellett történt a Seven Sisters Roadon.A Scotland Yard közölte, hogy a gázolásnak számos sérültje van, és egy személyt őrizetbe vettek. Theresa May brit miniszterelnök rettenetes incidensnek nevezte hétfő hajnali nyilatkozatában a történteket.

Az Evening Standard című londoni napilap online kiadásának értesülése szerint a gázolás után a furgon vezetője, egy fehér férfi kiszállt a járműből és legalább egy embert megkéselt. A legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun úgy tudja, hogy a támadásban tizenketten megsérültek, és valószínűleg ketten életüket vesztették.

A The Sunnak nyilatkozó szemtanúk közül egyesek azt mondták: úgy látták, hogy az őrizetbe vett férfi két társa elfutott a helyszínről. Egybehangzó médiaértesülések szerint a furgont egy walesi haszonjármű-kölcsönző cégtől bérelték.Ezeket az értesüléseket a londoni rendőrség hétfő hajnalig nem erősítette meg. A furgon vezetőjét szemtanúk szerint a járókelők a földre teperték, és a kiérkező rendőrök őrizetbe vették.

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az orosz biztonsági szolgálat 11 embert vett őrizetbe a támadással kapcsolatban, közülük négyen a gyanú szerint személyesen vettek részt a lövöldözésben. 115-re emelkedett a moszkvai koncertteremben, a Crocus City Hallban péntek este történt fegyveres támadás halottainak száma. Az összesítések folyamatos emelkedést mutatnak, így a hatóságok attól tartanak, hogy nem végleges a szám. A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok között több gyermek is van.
Külpol