Magyar filmpremierek a Duna TV műsorán

Magyar filmpremierek a Duna TV műsorán
Öt kiemelkedő, a magyar történelem, sport és irodalom jelentős alakjait és alkotásait feldolgozó filmpremierrel jelentkezik a Duna TV az ünnepi időszakban, december 23-tól, együttműködésben a Nemzeti Filmintézettel (NFI) – derül ki az NFI MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Kiemelik: ma is fontos megmutatni a magyar történelem jelentős személyiségeit, a magyar kultúra és sport nagy alakjait, a közmédia segítségével pedig a Magyarország határain túl élő magyarokhoz is eljuthatnak ezek a tartalmak. Mint írják, a közmédia az NFI-vel karöltve újabb televíziós filmes aranykor megteremtésén dolgozik.

December 23-án 21.50-től a Gárdonyi Géza népszerű, Ida regénye című romantikus művéből készült, legújabb filmes adaptációt tekinthetik meg a Duna TV nézői. A Goda Krisztina és Divinyi Réka alkotópáros nevével fémjelzett tévéfilm az 1920-as évekbe repíti vissza a közönséget.

Az Aranybulla című hatrészes sorozat december 25. és 30. között esténként 21 órától premierként látható a televízióban: a II. András életét bemutató epizódokban olyan részletekre is fény derül az uralkodóval kapcsolatban, amelyekről eddig nem szóltak a történelemkönyvek.

Az újév első hónapjában az olimpiák történetének egyik legeredményesebb magyar női sportolója, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, Keleti Ágnes rendkívüli életét bemutató dokumentumfilmmel folytatódnak a premierek: az Aki legyőzte az időt január 9-én 21.45-kor debütál a Dunán.

Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művének a Petőfi 200 emlékév kapcsán készített különleges filmes feldolgozását január 22-én mutatja be a Duna TV.

Az ünnepi időszak premierjeinek sorát dokumentum-játékfilm zárja: január 31-én a Béke – A nemzetek felett című alkotás többek között arra a kérdésre keresi a választ, mi történt a Franciaországba érkező magyar delegációval 1920. január 7. után.

Borítókép forrása: mediaklikk.hu