Cella – Letöltendő élet címmel mutat be időutazós magyar börtönsorozatot a Duna tévé

Cella – Letöltendő élet címmel mutat be időutazós magyar börtönsorozatot a Duna tévé
Ugyanazon börtöncellához kötődően, de nyolc különböző korszakban játszódik az a magyar antológiasorozat, amelyet márciusban mutat be a Duna tévé: a kétszáz évet átfogó Cella – Letöltendő élet című alkotás minden része különálló történetet dolgoz fel, más-más szereplőkkel – adta hírül a Film.hu portál.

Az 1849 és 2050 között játszódó bűnügyi drámasorozat nyolc részből áll, hivatalos szinopszisa szerint az epizódok „különböző jelentős korszakokban játszódnak és különálló drámákat dolgoznak fel, melyeknek egyetlen közös pontja az a cella, amely 200 éve őrzi ezeket az emlékeket.”

Az első történet 1849-ben játszódik: a szabadságharc idején két testvér az osztrákok fogságába esik – kínvallatások kezdődnek egy titkos lőporraktár ügyében, ám a testvéreket nem lehet megtörni. Minden megváltozik, amikor a császárpártiak a két fiú öccsét is elfogják, és fény derül a család múltjában rejlő sötét titokra – olvasható az epizód szinopszisában.

A legkorábbi történet után a legkésőbbi 2050-ben játszódik: a sorozat utolsó része a születésétől fogva elszigetelten élő, gépekkel szocializálódott fiatal fiúról szól, akinek élete gyökeresen megváltozik, amikor fel kell ismernie, hogy a külvilág egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelte – olvasható a záró epizód leírásában.

Az első és utolsó részek között található többek között 1956-hoz kapcsolódó is, amelyben a forradalom után koncepciós perben elítélt Vértesi Kálmán mérnök felmentést kap a halálos ítélet alól, annak fejében, hogy szaktudását az őt bebörtönző hatalom szolgálatába állítja. Vajon hogy tud a lelkiismerete megbirkózni ezzel a helyzettel? – írják.

A szereplők között Szabó Simon, Farkas Franciska, Szamosi Zsófia, Nagypál Gábor, Schmidt Sára, Réti Adrienn, Jankovics Péter, Rátóti Zoltán, Járó Zsuzsa, Balázs Andrea, Krisztik Csaba és Jászberényi Gábor tűnik fel. Az írók Horváth András Dezső, Vörös András, Várkonyi Zoltán és Veres Attila, a rendező Csillag Manó, a sorozat főcímdalát pedig Zséda énekli.

A Cella – Letöltendő élet a Nemzeti Filmintézet (NFI) 548 millió forintos támogatásával, a Megafilm Service gyártásában készült.