Lewandowski 2019 legeredményesebb játékosa

Lewandowski 2019 legeredményesebb játékosa
Bár még néhány nap hátravan a 2019-es évből, a bajnokságok legtöbbjében szünet van, és csak jövőre folytatódnak, így már sok szempontból lehet összegezni. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) összeállítása alapján az idei naptári év legeredményesebb játékosa a lengyel Robert Lewandowski lett aki 54 meccsen 58 alkalommal volt eredményes a Bayern Münchenben és a lengyel válogatottban.

A második Lionel Messi lett, aki 50 gólt szerzett a Barcelonában és az argentin válogatottban. A harmadik helyre Kylian Mbappé fért fel, a PSG francia támadója 49 meccsen 44 alkalommal volt eredményes.

A müncheniek csatára tavaly harmadik lett Messi és Cristiano Ronaldo mögött. A portugál ezúttal csak az ötödik helyen végzett, 49 meccs/39 gólos mutatóval, még Raheem Sterling (angol, Manchester City) is megelőzte, aki 61 meccsen 41 gólt lőtt.

Messi tíz év alatt kilencedik alkalommal érte el az 50 gólt, de ezzel ezúttal csak a második helyre volt jó. Az elmúlt tíz évben a Messi–Ronaldo kettős 4–4 alkalommal diadalmaskodott, rajtuk kívül csak Harry Kane (2017) és Edin Džeko (2009) tudott nyerni.

 

Borítókép: Tavaly még csak harmadik volt, idén ő a legjobb gólvágó